Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Poseta ambasadora Japana

19.10.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić razgovarao je danas sa ambasadorom Japana u Beogradu Tošio Cunozakijem. Gradonačelnik Dulić je izrazio zahvalnost japanskoj Vladi i japanskom narodu za sve što su učinili za narod Srbije i naš grad, i istakao da ima puno prostora za dalju saradnju i unapređenje odnosa Subotice i Japana.

6265_1.jpg

- Samo u poslednje dve godine Vlada Japana i japanski narod podržali su našu zemlju sa više stotina miliona evra pomoći u oblasti zdravstva, javnog prevoza i energetike. Kada je reč o našem gradu, Opšta bolnica je prošle godine, između ostalog, dobila savremeni analogni mamograf čime je unapređen skrining, rano otkrivanje i dijagnostika raka dojke. Iako su naše kulture različite, iako smo udaljeni hiljadama kilometara, ima puno prostora za dalju saradnju i unapređenje odnosa Subotice i Japana, pre svega kada je u pitanju organizovanje studijskih poseta naših stručnjaka u Japan sa idejom da tamo steknu nova znanja i iskustva i da pokušaju da ih primene u našim preduzećima, naglasio je Modest Dulić.

Ambasador Cunozaki kaže da nije prvi put u Subotici i da se uvek kada dođe u ovaj grad oseća kao kod svoje kuće. On je rekao da zna da među brojnim stranim investitorima u Subotici nema Japanaca, i dodao da će uskoro jedna japanska poslovna delegacija doći u Srbiju.

- Ta poslovna delegacija iz Japana zainteresovana je da dođe u Srbiju i ispita mogućnosti investiranja u vašu zemlju, posebno u oblasti poljoprivrede. Nadam se da će se privredni odnosi između naših zemalja u budućnosti produbiti, istakao je Tošio Cunozaki.

Ambasador Tošio Cunozaki posetio je jutros Opštu bolnicu Subotica gde su mu uručene zahvalnice Opšte bolnice i Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

Zahvalnica Opšte bolnice ambasadoru Cunozakiju uručena je zato što je Opštoj bolnici Subotica, 20. jula 2011. godine, povodom donacije Vlade i naroda Japana u okviru projekta „Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji”, kojim je obuhvaćena nabavka dva digitalna i 30 analognih mamografa sa kompletnom pratećom opremom i edukacija naših stručnjaka u Japanu, uručen analogni mamograf, komora za suvo razvijanje filmova, negatoskop i CR sistem. Vrednost donacije je oko 70.000 evra.

Cilj projekta „Unapređenje skrininga i prevencije raka dojke u Republici Srbiji” je unapređenje zdravstvenog sistema Republike Srbije i implementacije nacionalnog programa „Srbija protiv raka”. Projekat je realizovan tokom 2011. godine, a ukupno 39 zdravstvenih ustanova u Srbiji dobilo je najsavremeniju opremu čime je unapređen skrining. Ukupna vrednost projekta je oko 5,8 miliona evra.

Zahvalnica Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida ambasadoru Cunozakiju uručena je zbog pomoći Vlade i naroda Japana u rešavanju stambenih pitanja članova ovog udruženja širom Srbije. Vrednost te donacije je 5,5 miliona evra.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop