Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Skupština usvojila rebalans budžeta

30.10.2012.

Skupština grada Subotice usvojila je rebalans budžeta za 2012. godinu kojim su predviđeni prihodi od 5,354 milijarde dinara, rashodi od 5,354 milijarde dinara, a deficit od 347,44 miliona dinara. Predloženi rebalans budžeta uvrstio je i izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, kojim se utvrđuju izvori finansiranja lokalne vlasti. Na osnovu predloženih izmena obim budžeta se povećava za 508.876.000 dinara, odnosno obim budžeta za 2012. godinu planira se u iznosu od 5.353.817.000 dinara, što je u odnosu na prvobitnu odluku uvećanje za 10,5 odsto.

6281_1.jpg

Deficit budžetskih sredstava, nastao kao razlika između ukupnog iznosa tekućih prihoda i primanja ostvarenih po osnovu prodaje nefinansijske imovine i ukupnog iznosa tekućih rashoda i izdataka za nabavku nefinansijske imovine, u ukupnom iznosu od 347.440.000 dinara, finansiraće se iz prenetih neutrošenih sredstava budžeta - suficita iz 2011. godine u iznosu od 371.440.000 dinara.

Planiran je veći iznos prihoda od poreza na dohodak za 186.440.000 dinara, poreza na imovinu za 14.785.000 dinara, donacija za 3.918.000 dinara, namenskih transfera za 70.426.000 dinara, prihoda od upravljanja imovinom za 6.700.000 dinara, ostalih prihoda za 20 miliona dinara. Značajna izmena prihodovne strane budžeta je planirano primanje od prodaje zemljišta u visini od 190 miliona dinara.

Na osnovu izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave analizirani su izvori i usklađeni planom iznosi pojedinih izvornih i ustupljenih prihoda budžeta grada. Procena je da će budžet grada do kraja godine imati oko 15 miliona dinara manje i to od lokalnih komunalnih taksi (firmarina,  takse za priređivanje muzičkog programa  u ugostiteljskim objektima, taksa za korišćenje reklamnih panoa) i do ustupljenih naknada za držanje motornih vozila i zagađivanje životne sredine.

Na današnjoj, trećoj sednici Skupštine grada, doneta je i Odluka o raspoređivanju budžetsklih sredstava grada Subotice nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Ovom odlukom uređuje se način i kriterijumi raspoređivanja sredstava koja se obezbeđuju u budžetu grada Subotice za finansiranje delatnosti nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji predstavljaju nacionalne manjine koje u stanovništvu grada Subotice dostižu najmanje 10 odsto od ukupnog stanovništva ili nacionalnih manjina čiji je jezik u službenoj upotrebi na teritoriji grada Subotice. Kriterijum za raspored budžetom planiranih sredstava je broj pripadnika nacionalne manjine iskazan po poslednjim objavljenim podacima republičkog organa za poslove statistike o popisu stanovništva.

Na sednici su usvojena i rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora za Ekonomsku srednju školu „Bosa Miličević”, Tehničku školu „Ivan Sarić” i Osnovnu školu „Sveti Sava”.

Usvojeni su, kao dopunske tačke dnevnog reda, i zaključci o prestanku dužnosti direktora JKP „Vodovod i kanalizacija”, JKP „Stadion” i JP „Direkcija za izgradnju grada Subotica” – Snežane Pejčić, Zorana Kalinića i Josipa Kovača Strika koji su krajem oktobra podneli ostavke na svoje funkcije.

Doneta su i rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora ovih preduzeća. Za v. d. direktora JKP „Stadion” imanovan je mr Šandor Fazekaš, diplomirani inženjer mašinstva, za v. d. direktora JP „Direkcija za izgradnju Grada Subotice“ Snežana Pejčić, diplomirani inženjer građevine, a za v. d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Valerija Tot Godo, diplomirani ekonomista. Oni su imenovani za vršioce dužnosti direktora najduže godinu dana od dana njihovog imenovanja.

Odbornici su, takođe kao dopunske tačke dnevnog reda, izglasali i odluke o izmenama i dopunama odluka o organizaciji ustanova - Zoološki vrt Palić, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Moderna galerija „Likovni susret”, ART BIOSKOP „Aleksandar Lifka”,  Gradska biblioteka, Istorijski arhiv, Gradski muzej, Dečje pozorište, Pozorište „Deže Kostolanji“ i Zavičajna galerija „dr Vinko Perčić”.

U Skupštini grada formirana je nova odbornička grupa "SDPS-SPO". Nju čine odbornici SDPS-a Samir Rustemović i Arpad Katona, odbornik SPO-a Stevica Drčić i Josipa Ivanković, koja je istupila iz LDP-a i sada je nezavisna odbornica. Na taj način raskinuta je ranije formirana odbornička grupa "Preokret - LDP - SPO", s obzirom na to da su ostala samo dva člana LDP-a, a za formiranje odborničke grupe potrebno je najmanje tri odbornika.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop