Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokriven bazen u Dudovoj šumi

09.11.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, sekretar Skupštine grada dr Đula Ladocki i član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović obišli su danas balonom pokriveni bazen u Dudovoj šumi. Gradonačelnik Dulić je, tim povodom, rekao da je iz gradskog budžeta, određenom preraspodelom sredstava, obezbeđeno dva i po miliona dinara za podizanje balona iznad otvorenog bazena u Dudovoj šumi.

6299_1.jpg

- Pokrivanjem bazena u Dudovoj šumi izašli smo u susret Plivačkom klubu Spartak. Obezbedili smo im da trenažne uslove podignu na viši nivo i da i u toku zimskog perioda mogu da treniraju u za njih potrebnom pedesetometarskom bazenu. Na ovaj način i članovima Vaterpolo kluba Spartak Prozivka omogućili smo da dobiju dodatne termine na drugom bazenu i tako još više afirmišu vaterpolo kroz organizaciju škole vaterpola, a pozitivno smo rešili i peticiju građana koji su tradicionalno vezani za ovo kupalište. Subotica će sada biti jedan od retkih gradova koji će imati dva zatvorena bazena tokom zimskog perioda, što je u skladu i sa dugom i rezultatima bogatom tradicijom vaterpolo i plivačkog sporta, i sa većom potrebom naših građana za rekreacijom na plivalištima. U pregovorima smo da za narednu godinu nabavimo novi balon, tako da će od sledeće godine i uslovi na ovom bazenu u toku zimskih meseci biti bolji, naglasio je Modest Dulić.

Nemanja Simović je rekao da tokom narednih nekoliko dana predstoji kompletno tretiranje bazenske vode kako bi njen kvalitet bio na najvišem mogućem nivou. On je kazao da će za naše sugrađene, plivače, vaterpoliste i ronioce prvi radni dan bazena u Dudovoj šumi biti sreda, 14. novembar 2012. godine.

- Bez obzira na podizanje ovog balona i sticanje uslova da se u bazenu u Dudovoj šumi radi i tokom zimskog perioda, svi korisnici će zadržati određeni broj termina i na novom bazenu na Prozivci, a na svakom klubu je da u okviru svoje unutrašnje organizacije napravi preraspodelu termina korišćenja bazena, istakao je Nemanja Simović.

Đula Ladocki smatra da je dobro što je bazen u Dudovoj šumi pokriven, jer, kako je rekao, bazen na Prozivci nije bio dovoljan da zadovolji potrebe naših sugrađana i sportista.

- Plivači Spartaka pripreme obavljaju na bazenu koji je manji od onih na kojima im se odvija takmičenje, jer to su bazeni olimpijskih dimenzija. Ako plivači budu trenirali i u pokrivenom bazenu u Dudovoj šumi, ubeđen sam da će imati još bolje rezultate. Ovaj objekat je, inače, u zimskom periodu pod balonom već 20 godina i plašili smo se da će se u slučaju da jedne godine ne pokrijemo bazen napraviti tako velike štete da bi sanacija tih šteta možda bila skuplja nego održavanje objekta. Mislim da bi kompleks bazena koji je započet u Dudovoj šumi trebalo da se izgradi kada se za to steknu uslovi, a do tada će dobro rešenje biti i pokrivanje ovog bazena novim balonom, čije je postavljanje najavljeno za sledeću godinu, rekao je Đula Ladocki.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop