Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Dunkermotoren” otvorio novi proizvodni pogon

15.11.2012.

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Slobodne zone Saša Vučinić, generalni direktor PMC-a za „Ametek” Mat Frenč, generalni menadžer kompanije „Dunkermotoren” Gmbh Nikolaus Graf i Folker Bruner, kopredsednik kompanije, otvorili su danas presecanjem vrpce novi pogon fabrike „Dunkermotoren” d.o.o. „Ametek”, u novoizgrađenom objektu Slobodne zone Subotica u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok”. U novom proizvodnom prostoru 75 zaposlenih radnika ove fabrike proizvodiće za celo svetsko tržište elektromotore malih snaga za program venecijanera i industrijsku automatiku.

6334_1.jpg

Obraćajući se zvanicama ambasador Vilhelm je kazao kako je investiciona klima u Srbiji dobra, da je „Dunkermotoren” jedna od 400 firmi iz Nemačke u Srbiji, da je većina njih skoncentrisana u Vojvodini i Subotici i da su nemačke firme do sada investirale u Srbiju oko 1,6 milijardi evra.

Gradonačelnik Dulić je istakao da je „Dunkermotoren” prvi investirao u Suboticu od kako je 2010. godine grad počeo sa primenom nove strategije privlačenja investicija baziranih na infrastrukturno opremljenom zemljištu, brzoj i efikasnoj administraciji i kvalifikovanoj radnoj snazi.

- Subotica je u prethodne dve i po godine doživela ozbiljan investicioni bum i postala jedno od najprestižnijih mesta za investicije u ovom regionu. Taj intenzivan i dinamičan pristup prema investitorima pre svega se temelji na uspešnoj konverziji građevinskog zemljišta i njegovom infrastrukturnom opremanju. Naš grad je specifičan po kvalitetnoj, sposobnoj i agilnoj administraciji koja brzo i efikasno izlazi u susret investitorima. Kada smo, 2010. godine, krenuli da primenjujemo novi model odnosa prema investitorima, prva firma koja je pronašla svoje mesto za investiranje u ovaj grad bila je upravo kompanija ’Dunkermotoren’. Njihova odluka da investiraju u Suboticu garantovala je svima ostalima da je naš grad sigurno i politički i ekonomski stabilno mesto za investicije, rekao je Modest Dulić.

Saša Vučinić je, između ostalog, kazao da je „Dunkermotoren“ dolaskom u Suboticu pokazao da zna da poštuje i vrednoću i znanje koje Subotičani imaju. Upravo kada je započeta izgradnja ovog objekta stigla je i vest da je grupacija „Ametek“ takođe ušla u vlasnički odnos u odnosu na ’Dunkermotoren, rekao je Vučinić, i poručio kompaniji „Dunkermotoren“ da je u dobrom društvu.

- Na ovom prostoru posluju i ’Simens’, ’Norma grupa’ i ’Kontinental’, a ’Kalcedonija’ već uveliko gradi svoj novi objekat. Objekat koji smo ovde zajednički gradili i koji smo mi finansirali prilagođavajući ga potrebama vaše proizvodnje, ukazuje da vi koji ste birali prvi niste loše izabrali, da ste izabrali na pravi način. Na vrednim i radnim ljudima koji su ovde zaposleni jeste da onima koji dolaze iz matične firme iz Bondorfa ili iz Amerike pokažu da su potpuno jednaki i dobri u kvalitetu kao radnici širom sveta. Mislim da je to naš najveći potencijal koji možda najslabije potenciramo, rekao je Saša Vućinić.

Otvaranju novog pogona prisustvovala je predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja. Zvanicama su se obratili i Čaba Šel, direktor fabrike u Subotici, Nikolaus Graf i Mat Frenč.

Nova proizvodna hala izgrađena je za tri meseca. Projektant je preduzeće „Support“, a izvođač radova konzorcijum „SMB-gradnja”, iz Subotice.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop