Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Odobreni novi prekogranični projekti

16.11.2012.

- U okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija odobrena su dva projekta: ’Rehabilitacija prekograničnog putnog pravca Bačalmaš-Bajmok’ i ’Dragulji na prekretnici stoleća - tematsko lutanje u čudesnom svetu secesije’.  U oba projekta grad Subotica je partner, dok je glavni partner sa mađarske strane. Projekte je podržala Evropska unija, saopštila je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće Marta Dobo, član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju.

6336_1.jpg

Projekat „Rehabilitacija prekograničnog putnog pravca Bačalmaš-Bajmok” podrazumeva rekonstrukciju već postojećeg asfalta na dužini od šest kilometara, rekla je Marta Dobo, i dodala da je vodeći partner NIF Zrt iz Budimpešte.

- Ukupna vrednost projekata je 1.421.909,75 evra. Za Suboticu je odobreno 738.271,75 evra, a Grad učestvuje sa sopstvenim sredstvima u visini od 130.283,25 evra. U okviru IPA prekogranične saradnje ovo je najveći projekat koji nam je do sada odobren. Projekat ćemo započeti 1. februara 2013. godine, trajaće 18 meseci, što znači da bi trebalo da bude završen do 31. jula 2014. godine, kazala je Marta Dobo.

Ona je rekla da projekat „Dragulji na prekretnici stoleća-tematsko lutanje u čudesnom svetu secesije” (DIAMOND) podrazumeva rekonstrukciju jedne od fasada Sinagoge. U ovom projektu, kazala je, vodeći partner je grad Segedin, a ukupna vrednost projekta je 293.068,95 evra.

- Za grad Suboticu su obezbeđena sredstva od 146.446,50 evra, a Grad sa sopstvenim sredstvima učestvuje sa 25.843,50 evra. Početak projekta planiran je za 1. januar 2013. godine, a njegovo okončanje planirano je za 30. april 2014. godine. U okviru ovog projekta biće izdata jedna monografija Rajhla Ferenca, a organizovaće se i izložba i prateća konferencija, istakla je Marta Dobo.

Projekt menadžer Melinda Nađ Kišeroš, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Subotica, kazala je da će se kompletno rekonstruisati severoistočna fasada Sinagoge, ali da to ne obuhvata obnavljanje prozora i vrata.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop