Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saradnja Politehničke i Građevinske škole „Vedreš Ištvan” iz Segedina

16.11.2012.

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija odobren je projekat Politehničke škole „Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju sa ciljem stvaranja jedinstvene regije - kao preduslov održivog razvoja“. Partner na projektu je segedinska Građevinska škola „Vedreš Ištvan“ koja je pod ingerencijom Centra stručnih škola iz Segedina. Danas su, u Medija-centru Gradske kuće, direktor Politehničke škole Iso Planić i direktor Centra stručnih škola iz Segedina Atila Deak potpisali ugovor o partnerstvu. Potpisivanju ugovora prisustvovali su zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Gordana Pušić, direktor Građevinske škole „Vedreš Ištvan“ Laslo Dobo i Marta Dobo, član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju.

6338_1.jpg

Marta Dobo je kazala da je cilj projekta promovisanje zajedničkog kulturnog nasleđa uz oslanjanje na intenzivnu kulturnu i obrazovanu saradnju nastavnika i učenika segedinske i subotičke škole.

- Promovisanje zajedničkog kulturnog nasleđa odvijaće se kroz osnaživanje pograničnog partnerstva i negovanja međuljudskih odnosa na nivou škola i šire, uključujući, primera radi, i stručnu javnost, zatim izradu zajedničkog obrazovnog programa u oblasti istorije arhitekture sa fokusom na zajedničkom regionalnom kulturnom nasleđu i multimedijsku obradu, vizualizaciju i prezentaciju kulturnog nasleđa. Ukupan budžet projekta je oko 130.000 evra. Realizacija projekta će trajati od 1. februara 2013. do 31. avgusta 2014. godine, rekla je Marta Dobo.

Gordana Pušić je izrazila zadovoljstvo što su Politehnička i Građevinska škola „Vedreš Ištvan“ uspele da, kako je rekla, odrade jedan mukotrpan posao, i da taj svoj rad, trud i zalaganje krunišu potpisivanjem ugovora o partnerstvu na zajedničkom projektu u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Politehnička škola i Građevinska škola „Vedreš Ištvan” sarađuju dugi niz godina tokom kojih je realizovan veći broj manjih, ali ne i manje važnih projekata, kazao je Iso Planić.

- Ovaj projekat je po značaju i obimu znatno nadmašio sve do sada realizovane projekte između naših dveju bratskih škola. Nadam se da će ovaj projekat unaprediti tu saradnju i da će biti od koristi za vaspitno-obrazovni proces u obe ove ustanove, rekao je Planić.

Atila Deak je kazao da Centar stručnih škola u Segedinu čine četiri stručne škole i da mu veliko zadovoljstvo pričinjava to što može da bude na čelu jednog ovakvog programa međuregionalne saradnje.

- Pored stručne saradnje neophodne tokom ovog projekta, trebalo bi naglasiti i važnost uspostavljanja prijateljskih i kolegijalnih odnosa između kolektiva dveju škola i učenika ovih institucija, naglasio je Deak.

Laslo Dobo je istakao da je ponosan na dugogodišnju saradnju sa Politehničkom školom iz Subotice.

- Kruna naše dugogodišnje saradnje je ovaj IPA projekat koji će tokom naredne dve godine učvrstiti našu saradnju, rekao je, između ostalog, Laslo Dobo.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop