Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena 32. kolonija slame i izložba radova

19.11.2012.

Predsednica Skupštine grada Subotice Maria Kern Šolja danas je, u Gerontološkom klubu „Centar I“, otvorila 32. koloniju slame i izložbu radova nastalih na prethodnoj koloniji. Otvarajući izložbu i koloniju slame na kojoj članovi ovog gerontološkog kluba tradicionalno, već 16 godina, prave radove od slame i slike u tehnici slame, Maria Kern Šolja je kazala da je tehnika slame postala poznata i van Subotice, širom naše zemlje i u svetu i da je važno da očuvamo tu tradiciju koja je potekla upravo sa ovih prostora.

6341_1.jpg

- Kada nekome u inostranstvu želim da pošaljem neki poklon, to je najčešće neka slika izrađena u tehnici slame, jer se ta tehnika i njena duga tradicija cene. Posebno mi je drago što su ovi atentični radovi nastali uz druženje i u jednoj atmosferi zajedništva koja se, verovatno, prenosi i na radove koje članovi gerontološkog kluba stvaraju na ovim kolonijama slame, istakla je Maria Kern Šolja.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević izrazio je zahvalnost slamarkama na njihovoj aktivnosti i sjajnim radovima koje stvaraju tokom letnjih i zimskih kolonija slame.

- Od preko 20 tehnika, koliko ih primenjujemo, tehnika slame je jedna od najzastupljenijih. Mislim da bi na činjenicu da nešto postoji i radi preko 16 godina trebalo posebno obratiti pažnju i mi ćemo se truditi da ova kolonija i dalje uspešno radi. Godišnje se, inače, rade dve radionice, letnja i zimska. To su sve članovi gerontoloških klubova i mi na ovaj način popularišemo naše gerontološke klubove. Pozivamo sugrađane koji žele da nauče kako se radi sa slamom da do kraja ove sedmice dođu u Gerontološki klub ’Centar I’ i nauče tu tehniku, naglasio je Nenad Ivanišević.

U ime učesnika 32. kolonije slame, Nenad Ivanišević je Mariji Kern Šolja poklonio sliku od slame.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop