Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 15. sednica Gradskog veća

21.11.2012.

Na 15. sednici Gradskog veća, održanoj danas u Plavoj sali Gradske kuće, usvojeno je svih 38 tačaka dnevnog reda. Na predlog gradonačelnika Modesta Dulića, sa dnevnog reda je skinuto i na dodatno usaglašavanje upućeno razmatranje zahteva i utvrđivanje predloga Odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda grada Subotice i uslovima i načinu raspolaganja sredstvima Fonda.

6344_1.jpg

Usvojen je i Skupštini grada upućen na donošenje Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period 1. januar - 30. septembar 2012. godine, kao i odluke o donošenju Plana generalne regulacije III za deo zone „Aleksandrovo“, i Plana generalne regulacije VIII za zone „Željezničko naselje“ i „Makova sedmica“ i deo zone „Mali Radanovac“. Donet je i Skupštini grada upućen na razmatranje i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uniformi, oznakama komunalnih policajaca, boji, načinu označavanja vozila i opremi Komunalne policije, kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Predškolske ustanove „Naša radost”.

Doneta su i Skupštini grada upućena na razmatranje i rešenja o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja za ovu godinu javnih preduzeća Direkcija za izgradnju grada, Zavod za urbanizam, „Subotica-trans“, „Privredno-tehnološki parkovi Subotica“ i „Palić Ludaš“ i javno komunalnih preduzeća „Suboticagas“, „Subotička toplana“, „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“, „Stadion“, „Parking“, „Pogrebno“, „Subotičke pijace“ i „Dimničar“. Skupština grada Subotice je na sednici održanoj 9. februara 2012. dala saglasnost na programe poslovanja ovih javnih i javno komunalnih preduzeća usvojenih od strane upravnih odbora, a svaka izmena programa, da bi se program smatrao donetim, podrazumeva identičan postupak: nakon usvajanja od strane upravnih odbora osnivač, odnosno Skupština grada, daje saglasnost na program.

Zakonom o javnim preduzećima i obavljanju delatnosti od opšteg interesa  utvrđeno je da programi poslovanja, između ostalog, sadrži i elemente za sagledavanje politike zarada i zaposlenosti koji se utvrđuju u skladu sa politikom projektovanog rasta zarada Vlade Republike Srbije za godinu za koju se Program donosi. U momentu pripreme, odnosno donošenja programa poslovanja nisu postojali podaci o stopi rasta potrošačkih cena i realnog rasta BDP-a, pa je prema parametrima za indeksaciju plata sa sajta Ministarstva finansija planirano da se aprilska plata povećava za četiri odsto, a oktobarska plata za 0,9 odsto.

Nakon zvanično objavljenih podataka Zavoda za statistiku Republike Srbije, umesto planiranih četiri odsto utvrđeno je aprilsko povećanje od 3,46 odsto, a izmenama Zakona o budžetu RS za 2012. godinu, kao i izmenama Zakona o budžetskom sistemu u septembru 2012. godine rast zarada u oktobru 2012. ne zavisi od stope rasta potrošačkih cena u prethodnih šest meseci, nego je utvrđen u fiksnom iznosu od dva odsto. Pored izmene u delu politike zarade i zaposlenosti, javna i javno komunalna preduzeća su u skladu sa svojim potrebama uradila i izmene i u ostalim delovima poslovanja.

Doneta su i Skupštini grada upućena na usvajanje i rešanja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti za 2011. godinu javnih preduzeća Direkcija za izgradnju grada, Zavod za urbanizam, „Subotica-trans“ i „Palić Ludaš“ i javno komunalnih preduzeća „Subotička toplana“, „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“, „Subotičke pijace“, „Pogrebno“, "Parking" i „Dimničar“. Usvojena su i Skupštini grada upućena na donošenje i rešenja o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na smanjenje osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Gradsko veće je usvojilo i Skupštini grada uputilo na donošenje i izmene programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine grada Subotice za 2012. godinu, kao i rešenja o razrešenju i imenovanju člana školskih odbora u OISŠ „Žarko Zrenjanin“, Gimnaziji „Svetozar Marković“ i Politehničkoj školi.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop