Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena međunarodna izložba sitnih životinja

23.11.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić otvorio je, u Hali sportova, 29. međunarodnu izložbu sitnih životinja i 15. šampionat Vojvodine. Na otvaranju ove manifestacije, na kojoj je više od 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Švajcarske i Srbije izložilo oko 2.000 eksponata, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje dr Etela Jerinkić uručila je nagrade učenicima osnovnih škola za najbolja likovna ostvarenja na temu sitne životinje. Goste i domaćine manifestacije pozdravio je i član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šime Ostrogonac. Svečanosti su prisustvovali i članovi Gradskog veća zaduženi za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine i sport, dr Atila Čengeri i Nemanja Simović.

6359_1.jpg

U ime Saveza sitnih životinja Vojvodine, predsednik Saveza Adam Pletl uručio je plaketu Modestu Duliću koji je ove godine bio predsednik Organizacionog odbora međunarodne izložbe i šampionata Vojvodine.

Višegodišnja praksa, dobra i pozitivna iskustva i veliki broj izlagača i posetilaca od ove izložbe napravii su jednu značajnu, tradicionalnu manifestaciju koja je svake godine sve posećenija, koja pruža mogućnost za međunarodnu promociju Subotice i unapređenje ove specifične oblasti koja je u našem gradu već dugo utemeljena, rekao je Modest Dulić.

- Činjenica da danas ovde imamo 2.000 eksponata i 300 izlagača govori da je upravo ovde i prilika za razmenu međunarodnih iskustava koja mogu da doprinesu unapređenju ionako dobre međunarodne i regionalne saradnje ovih udruženja. Druga dimenzija ove manifestacije koja je takođe bitna i nije zanemarljiva jeste upravo činjenica da je ova manifestacija i udruživanje svih ovih ljudi prava demonstracija pozitivnog odnosa prema sitnim životinjama. Civilizovanost i napredak jednog društva meri se, između ostalog, i odnosom čoveka prema životnoj sredini, pa tako i prema životinjama i zato mislim da je ova manifestacija prava prilika da demonstriramo ljubav i brigu i prenesemo ih na nova pokolenja. Po prispelim radovima i velikom broju dece koja su uzela učešće vidim da ljubav prema sitnim životinjama u njima već postoji, istakao je gradonačelnik Dulić, i nakon toga proglasio manifestaciju otvorenom.

Dobrodošlicu gostima u grad ljubitelja sitnih životinja, na 29. međunarodnu izložbu i 15. šampionat Vojvodine poželeo je Janoš Pastor, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja u Subotici.

- I pored poteškoća sa kojima se susrećemo naše Udruženje ima model opstajanja, model uspešnosti. Uz pomoć lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Modestom Dulićem, velikog broja sponzora i prijatelja Udruženja mi opstajemo i u ovim teškim vremenima, istakao je Pastor.

Zita Dulić, ćerka pokojnog Frane Dulića, odlučila je da Udruženju odgajivača sitnih životinja pokloni diplomu njenog oca iz 1948. godine, za osvojeno prvo i drugo mesto za bele kovrdžave golubove.

Ova tradicionalna manifestacija otvorena je uz prigodan program učenika OISŠ "Žarko Zrenjanin" i folklorne sekcije OKUD "Mladost".

Izložba sitnih životinja će u subotu, 24. novembra, biti otvorena od 8 do 20 časova, a u nedelju, 25. novembra, od 7 do 13 časova.

Organizator 29. međunarodne izložbe sitnih životinja i 15. šampionata Vojvodine je subotičko Udruženje odgajivača sitnih životinja, a pokrovitelj manifestacije je grad Subotica.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop