Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Uređenje i sanacija atarskih puteva

27.11.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šime Ostrogonac obišli su danas radove na atarskom putu koji spaja mesne zajednice „Mali Radanovac“ i „Veliki Radanovac“, u produžetku Severne ulice i deo Muškatla ulice. Gradonačelnik Dulić je rekao da lokalna samouprava na taj način vraća sredstva koja dobija od zakupa državnog zemljišta i stanovnicima u prigradskim naseljima, od kojih se veliki broj bavi poljoprivrednom proizvodnjom, olakšava uslove za život.

6365_1.jpg

- Izgradnja atarskih puteva finansira se od sredstava prikupljenih izdavanjem državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, a kroz ulaganje u puteve i infrastrukturu mi vraćamo ljudima koji su i najveći zakupci. To su poljoprivredni proizvođači kojima na ovaj način poboljšavamo komunikaciju, obezbeđujemo veću mobilnost i, s obzirom na to da su oni veliki proizvođači mesa i mleka, podupiremo njihovu proizvodnu aktivnost, istakao je Modest Dulić.

Šime Ostrogonac je rekao da se u izgradnju atarskih puteva koji u poslednjih 20 godina nisu bili u žiži interesovanja nije dovoljno ulagalo i da zato postoji potreba ljudi koji žive u prigradskim naseljima i na salašima da budu povezani sa glavnim saobraćajnicama. On je kazao da će se i sledeće godine, u skladu sa mogućnostima, nastaviti radovi na uređenju i sanaciji atarskih puteva.

- Mi planiramo da ćemo ovaj atarski put sledeće godine nastaviti do Velikog Radanovca. Sredstva za završetak tog puta su obezbeđena, a ima još puteva na kojima su započeti radovi, tu pre svega mislim na put Kočanda u Žedniku i atarski put Mišićevo-Skenderovo. To su putevi čiji nastavak uređenja takođe planiramo sledeće godine. U planu imamo ješ četiri-pet puteva, a koliko će se atarskih puteva uraditi zavisiće od naših mogućnosti, naglasio je Šime Ostrogonac.

Atarski put na području mesnih zajednica „Mali Radanovac“ i „Veliki Radanovac“ širok je 3,5 metra, urađen je u dužini od 1.100 metara, a vrednost investicije je 1.980.000 dinara sa PDV-om.

U okviru programa koji se odnosi na uređenje i sanaciju atarskih puteva u 2012. godini, urađen je atarski put na području Mesne zajednice „Verušić”, iza firme „DES“, u dužini od 1.100 metara. Širina puta je 3,5 metra, a vrednost radova 1.980.000 dinara sa PDV-om. Radovi su završeni u petak, 23. novembra 2012. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop