Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležena 44. godišnjica postojanja Radio Subotice

28.11.2012.

Radio Subotica danas obeležava 44 godine postojanja. Povodom obeležavanja godišnjice ovu medijsku kuću koja je i prema poslednjim istraživanjima najslušaniji radio u gradu danas su posetili potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić, pokrajinski funkcioner Kalman Kuntić, gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i član Gradskog veća zadužen za informisanje Oto Buš.

6368_1.jpg

Radio Subotica je stvorena kao javni servis građana i kroz privatizaciju bi se dovelo u pitanje funkcionisanje tog servisa, a to nije u interesu građana, ocenio je Slaviša Grujić.

- Mi prihvatamo da je došlo vreme za privatizaciju medija, ali se isto tako moraju uvažiti njihove specifičnosti. Konkretna specifičnost Radio Subotice je da emituje program na više jezika. Ovaj radio je stvoren da bi služio kao javni servis i veliko je pitanje da li bi nakon privatizacije i dalje bio javni servis, a onda i gde je tu interes građana Subotice. A, ko bi privatnika naterao i kako bi ga naterao da radi to što Radio Subotica sada radi kao javni informativni servis građana, rekao je Grujić.

Maria Kern Šolja je podržala stav pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje i izrazila zadovoljstvo što Radio Subotici AP Vojvodina posvećuje posebnu pažnju.

- Dobro je što jako oprezno pristupaju temi privatizacije medija, a posebno Radio Subotice. Drago nam je da će uvažiti specifičnost naše multinacionalne sredine, da će o toj temi još razgovarati i da će to na jedan poseban način tretirati. Neki zakoni se ne mogu izbeći, ali nije svejedno kako će se sprovesti. Želimo da Radio Subotica ostane u vlasništvu grada i da je razvijamo, istakla je Maria Kern Šolja.

Gostujući danas u najstarijem elektronskom mediju u gradu, gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je da bi Radio Suboticu trebalo izuzeti iz privatizacije s obzirom na njen veliki značaj za informisanje građana u multietničkoj sredini.

- Grad Subotica će i dalje pružati finansijsku podršku funkcionisanju Radio Subotice sa željom da lokalna samoprava ostane njen osnivač i nadalje, jer smatramo da je Radio Subotica važan lokalni javni informativni servis građana, rekao je gradonačelnik Dulić.

Povodom 44. godišnjice postojanja Radio Subotice direktor Toni Bedalov posebno je istakao potencijalni problem privatizacije, ali i značaj podrške koju grad kao osnivač daje radiju.

- Značajna je podrška pokrajine i pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, kao i gradskih vlasti u tome da se Radio Subotica ne privatizuje, jer i zaposleni, takođe, a verujem i slušaoci, smatraju da privatnik ne bi vodio računa o tome da se programi emituju na srpskom, hrvatskom, mađarskom, nemačkom i bunjevačkom jeziku i da prosto taj javni interes – informisanje građana o svemu što se dešava u gradu – ne bi bio moguć kada bi se Radio Subotica privatizovala. Srećom, zbog finansijske podrške grada Subotice Radio Subotica stabilno posluje. Susrećemo se, naravno, i sa problemima, a jedan od njih je što naša kuća posluje u prostoru koji nije njen, naglasio je Toni Bedalov.

Radio Subotica posluje kao javno preduzeće čiji je osnivač Skuština grada Subotice. Emituje programe na srpskom, hrvatskom, mađarskom, nemačkom i bunjevačkom jeziku sa 47 zaposlenih. Proces privatizacije ove medijske kuće obustavljen je do daljnjeg zaključkom Vlade Srbije iz decembra 2007. godine jer emituje programe na jezicima nacionalnih manjina.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop