Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 4. sednica Skupštine grada

29.11.2012.

Na sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 40 tačaka dnevnog reda. Senku na sednicu bacio je odbornik Pokreta mađarske nade Đula Laslo koji je bez povoda polio vodom predsednicu Skupštine grada Mariju Kern Šolja koja je, istine radi, izuzetno korektno predsedavala današnjom, 4. sednicom Skupštine grada.

6369_1.jpg

Incident se dogodio u toku rasprave o prvoj tački dnevnog reda, Izveštaju o ostvarenju budžeta grada Subotice od 1. januara do 30. septembra. Nakon što je Marija Kern Šolja u nekoliko navrata zamolila odbornika Đulu Lasla da se skoncentriše na tačku dnevnog reda i jednom mu oduzela reč, Đula Laslo je optužio predsednicu Skupštine grada za navodno omalovažavanje posle čega je prišao stolu predsedavajućih i predsednicu polio vodom iz čaše.

Predsednica Skupštine grada je odredila pauzu od 15 minuta i naložila da se odbornik Đula Laslo odstrani sa zasedanja. Posle dvadesetominutne pauze nastavljena je sednica obraćanjem Marije Kern Šolja koja je želela da obrazloži meru udaljavanja odbornika, pozivajući se na Poslovnik o radu. Odbornici su sa 47 glasova „za”podržali odluku Marije Kern Šolja. Većina odbornika osudila je postupak kolege, neki smatrajući da je to bio napad na dostojanstvo predsednice Skupštine Marije Kern Šolja, a neki da je to bio napad i na dostojanstvo Skupštine grada Subotice.

Na sednici je usvojen Zaključak o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period 1. januar - 30. septembar 2012. godine. Budžet je u tom periodu raspolagao sa oko tri i po milijarde dinara, što je 74 odsto od godišnjeg plana i 42 odsto više nego u istom periodu prošle godine, između ostalog i zbog duplo većih prihoda od poreza na zarade po osnovu izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Tekući prihodi ostvareni su u iznosu od tri milijarde i pedeset miliona dinara što je 66,65 odsto planiranog godišnjeg obima i 35 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Potrošeno je 90 odsto raspoloživih sredstava, odnosno 3,2 milijarde dinara, a najviše, 26 odsto rashoda, odnosno 841 milion dinara, utrošen je u programe razvoja zajednice.

Usvojene su i odluke o donošenju planova generalne regulacije III - za deo zone „Aleksandrovo“, i VIII - za zone „Željezničko naselje“ i „Makova sedmica“ i deo zone „Mali Radanovac“. Usvojena je i Odluka o održavanju javnih zelenih površina, kao i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o uniformi, oznakama komunalnih policajaca, boji, načinu označavanja vozila i opremi Komunalne policije, i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji Predškolske ustanove „Naša radost”.

Doneta su i rešanja o davanju saglasnosti na odluke o raspodeli dobiti za 2011. javnih preduzeća Direkcija za izgradnju grada, Zavod za urbanizam, „Subotica-trans“ i „Palić Ludaš“ i javno komunalnih preduzeća „Subotička toplana“, „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“, „Subotičke pijace“, „Pogrebno“, "Parking" i „Dimničar“. Doneta su i rešenja o davanju saglasnosti na povećanje osnovnog kapitala JKP „Suboticagas“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na smanjenje osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na izmene programa poslovanja za ovu godinu javnih preduzeća Direkcija za izgradnju grada, Zavod za urbanizam, „Subotica-trans“, „Privredno-tehnološki parkovi Subotica“ i „Palić Ludaš“ i javno komunalnih preduzeća „Suboticagas“, „Subotička toplana“, „Vodovod i kanalizacija“, „Čistoća i zelenilo“, „Stadion“, „Parking“, „Pogrebno“, „Subotičke pijace“ i „Dimničar“.

Izglasana su i rešenja o razrešenju i imenovanju člana školskih odbora u OISŠ „Žarko Zrenjanin“, Gimnaziji „Svetozar Marković“ i Politehničkoj školi, kao i izmena programa korišćenja sredstava Fonda za zaštitu životne sredine grada Subotice za 2012. godinu.

Odbornici su usvojili i rešenje o imenovanju direktora Turističke organizacije grada Subotice kojim se na mandatni period od četiri godine Ivana Jovčić, diplomirani menadžer u turizmu, imenuje za direktora Turističke organizacije grada Subotice.

Formirana je i nova odbornička grupa „LDP - Mošt“, koju čine Robert Šebek (predsednik), Ivan Francišković i Almaši Silard (zamenik predsednika).

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop