Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad subvencioniše otvaranje novih radnih mesta

05.12.2012.

U skladu sa predlogom lokalnog Saveta za zapošljavanje o odobravanju subvencija za 37 poslodavaca sa teritorije grada, kojim se podstiče otvaranje 64 nova radna mesta, ugovore o korišćenju subvencija za otvaranje novih radnih mesta poslodavcima su danas, u Medija-centru Gradske kuće, uručili gradonačelnik Subotice Modest Dulić i direktor subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zlatko Panić. Svečanosti su prisustvovali zamenica direktora Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar i predsednik Saveta za zapošljavanje grada Subotice Laslo Karai.

6376_1.jpg

Gradonačelnik Dulić je rekao da je ove godine iz budžeta grada Subotice u svrhu sufinansiranja programa zapošljavanja izdvojeno 11 miliona dinara, da su ta sredstva udružena sa sredstvima Pokrajinskog sekreterijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova (3.940.000 dinara) i NSZ (1.130.000 dinara) i da su ukupno obezbeđena sredstva za ovu namenu iznosila 16 miliona dinara.

- Od 16 miliona dinara, za 10 projekata javnih radova putem kojih je 35 naših sugrađana našlo zaposlenje izdvojeno je oko 7,5 miliona, a za program subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada oko 8,5 miliona dinara. Lokalni savet za zapošljavanje je predložio odobravanje subvencija za 37 poslodavaca sa teritorije grada, kojim ćemo podstaći otvaranje 64 nova radna mesta. Planiramo da iz lokalnog budžeta naredne godine obezbedimo najmanje 15 miliona dinara za subvencionisanje poslodavaca za nova zapošljavanja. Ta subvencija će biti veća od ovogodišnje i pored činjenice da će sledeće godine budžet biti manji nego ove godine, ali program zapošljavanja, program podrške poslodavcima koji imaju nameru i viziju da zapošljavaju nove ljude biće naš prioritet, naglasio je Modest Dulić.

Tendencija republičkog Ministartva za rad, socijalna pitanja i zapošljavanje za narednu godinu je jačanje kapaciteta lokalnih saveta za zapošljavanje i prebacivanje politike zapošljavanja sa centralnog i regionalnog nivoa, na lokalni nivo, kazala je Snežana Sedlar.

- Prioritet u budućem periodu imaće opštine ili gradovi koji zajednički opredele u svojim budžetima posebnu stavku, pored one iz lokalnog budžeta, i tako naprave praktično regionalna savete za zapošljavanje. Kada tako zajednički opredele sredstva moći će da budu učesnici upravo ovih projekata koji će imati prioritet u pogledu zapošljavanja, rekla je Snežana Sedlar.

Zlatko Panić je kazao da je u Lokalnoim akcionom planu zapošljavanja za 2012. godinu akcenat stavljen na pružanje podrške starijima od 45 godina koji ne mogu ili vrlo teško dolaze do posla. On je ocenio da upravo kroz ovakvu podršku direktnom zapošljavanju za manje preduzetnike gde se otvara i manji broj radnih mesta svi preduzetnici iz Subotice i okoline imaju podjednake prilike na tržištu rada.

- Program subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta NSZ smatra najkvalitetnijim, jer je obaveza svih poslodavaca da lice zadrže u radnom odnosu minimalno dve godine. Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i NSZ za ovaj program će sledeće godine, kao i grad Subotica, izdvojiti više sredstava. Mi smo Lokalnim akcionim planom zapošljavanja doneli i odluku da sredstva subvencije poslodavcima budu veća nego što su na nacionalnom nivou. Na nacionalnom nivou je 100.000 dinara, a u Subotici 130.000 dinara, kao i dodatnih 20.000 dinara za sve one poslodavce koji se opredele da zaposle lica starija od 45 godina, istakao je Panić.

Laslo Karai je rekao da je broj prisutnih poslodavaca ohrabrujući i da Subotica pored stvaranja izuzetno dobrog ambijenta za privlačenje stranih investicija pokazuje i velike mogućnosti za zapošljavanje kroz program subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop