Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoren drugi po redu „Winterfest“

05.12.2012.

Predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i zamenik gradonačelnika Blaško Stantić otvorili su drugi po redu „Winterfest“, koji se od 5. decembra 2012. do 14. januara 2013. godine održava u centru grada, na prostoru „Malog korzoa“. Uz isticanje da je lokalna samouprava i ove godine podržala manifestaciju koja vizuelno i sadržajno zaista dolikuje našem gradu, Maria Kern Šolja je izrazila zadovoljstvo što će ovaj praznični, zimski vašar moći da vidi i u njemu uživa veliki broj posetilaca.

6378_1.jpg

- Na ovom božićno-novogodišnjem vašaru konačno ima nekih vrednih, lepih i ne tako skupih stvari koje su dostupne svim našim sugrađanima. Dobro je što se manifestacija odvija u centru grada i što će sadržaje ovogodišnjeg ’Winterfesta’ moći da vidi i u njima uživa veliki broj posetilaca, smatra Maria Kern Šolja.

Uz podsećanje da je ’Winterfest’ zamišljen kao praznični vašari u srednjoevropskim gradovima, Blaško Stantić je rekao da će posetiocima ove manifestacije, između ostalog, biti ponuđeni proizvodi retkih i starih zanata, rukotvorine, predmeti za svakodnevnu upotrebu i ukrasni predmeti, pokućstvo, nošnja, knjige, igračke, kao i bogata ponuda domaće hrane.

- 'Winterfest’ u svom sadržaju ima mnogo toga što je usmereno na etno tradiciju, na rukotvorine. Drago mi je što se u ponudi nalaze i neki proizvodi retkih i starih zanata i što su ovaj prostor na kojem se manifestacija odvija ulepšale i ove male, skladne, lepe, u etno-stilu urađene drvene kućice i tezge koje se rade ručno, po autentičnom projektu, kazao je Blaško Stantić.

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Bela Bodrogi kaže da je na manifestaciji 2011. godine učestvovalo 39 izlagača, a da su već 10. novembra 2012. godine svi kapaciteti „Winterfesta“ bili rasprodati.

- Ove godine imamo oko 60 izlagača. Prošle godine smo celu manifestaciju radili u iznajmljenim drvenim kućicama, a zahvaljujući gradu Subotici ove godine uspeli smo da napravimo 20 prelepih drvenih kućica koje su sada vlasništvo JKP ’Subotičke pijace’, kazao je Bela Bodrogi.

Na otvaranju ’Winterfesta’ priređen je prigodan muzički program Mađarskog kulturnog centra „Nepker” pod nazivom „Zimska svetkovina”.

„Winterfest“ će biti otvoren svakog dana od 9 do 21 čas, do 14. januara 2013. godine.

„Winterfest“ organizuje JKP „Subotičke pijace“, a manifestaciju pomaže grad Subotica.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)