Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počela izgradnja kolovoza u ulici Jovana Mikića

07.12.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić obišli su početak radova na izgradnji kolovoza u ulici Jovana Mikića, tzv. Čordaškom putu, dužine 1.220 metara i širine četiri metra. Vrednost investicije, za koju je deo sredstava obezbedio i Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, je oko 20 miliona dinara, izvođač radova je kompanija „Vojput“, a ukoliko vremenski uslovi budu to dozvoljavali u narednih 30 dana postaviće se i prvi sloj asfalta.

6379_1.jpg

Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je, krajem aprila ove godine, doneo odluku o izdvajanju sredstava za asfaltiranje ulica Jovana Mikića, Ferenci Ibolje, Radanovačke i dela Porečke, u Subotici, u ukupnom iznosu od 57 miliona dinara, ali se zbog umanjenih transfera iz republičkog budžeta Vladi AP Vojvodine sredinom godine odustalo od tog projekta, rekao je Modest Dulić.

- Zbog opravdanog nezadovoljstva građana, obećanja koje je dato i zaista loših uslova u kojima žive ljudi u ovim ulicama, uputili smo dodatni zahtev Fondu za kapitalna ulaganja da se obezbedi bar deo novca za realizaciju ovog projekta. Fond je, srećom, imao sluha i obezbedio deo sredstava za izgradnju ulice Jovana Mikića. Posle izbora izvođača danas imamo mašine u ovoj ulici tako da će se za 20 miliona dinara, koliko otprilike koštaju ovi radovi, asfaltirati put u dužini od 1.220 metara, širine četiri metra. Time smo ispunili naše obećanje dato u toku ove godine i, što je najbitnije, podigli egzistencijalne uslove ljudima koji žive u ovoj ulici. Sledeće godine, početkom građevinske sezone, ulazimo u izgradnju ostale tri ulice koje su predviđene ovim projektom, a na koje je Fond za kapitalna ulaganja dao saglasnost, istakao je gradonačelnik Dulić.

Rok za izvođenje radova je 30 dana, a na tenderu koji je sprovela Direkcija za izgradnju grada posao je dobila kompanija „Vojput“, kazala je Snežana Pejčić.

- Sigurna sam da će, ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile, 'Vojput' radove izvesti i u kraćem periodu nego što je to definisano ugovorom. U toku je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za trotoare sa obe strane ulice Jovana Mikića, ukupne dužine od oko 2.400 metara i širine 1,5 metara, rekla je Snežana Pejčić, i dodala da će jedan od prioriteta sledeće godine biti i asfaltiranje Bračke ulice.

U ulici Jovana Mikića obavljaju se pripremni radovi i ukoliko vremenski uslovi dozvole do kraja decembra trebalo bi da bude postavljen i jedan sloj asfalta, kazala je Dražena Milošević, iz Direkcije za izgradnju grada, koja obavlja stručni nadzor nad izvođenjem radova.

- Trenutno se radi iskolčavanje i iskop zemlje, potom sledi nasipanje peska i tucanika, a ukoliko temperature u decembru budu oko 10 stepeni Celzijusa, kako meteorolozi predviđaju, uradiće se i prvi sloj asfalta. Završni sloj afalta će se raditi na proleće, istakla je Dražena Milošević.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop