Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za učesnike festivala „Omladina 2012.“

08.12.2012.

Učesnike festivala „Omladina 2012.“ danas je u Velikoj većnici Gradske kuće primio gradonačelnik Subotice Modest Dulić. Pozdravljajući učesnike festivala, gradonačelnik Dulić poželeo im je dobrodošlicu, uspešan nastup i ugodan boravak u našem gradu.

6383_1.jpg

- Čestitam vam na učešću na festivalu 'Omladina 2012.' na kome imerativ nikada isključivo nije bio pobeda nego dati sve od sebe, predstaviti se u pravom svetlu i ostaviti dobar utisak. Festival je prilika da budete viđeni, da neko čuje za vas, posluša vaše pesme i prepozna kao muzičke talente. Mnogi učesnici festivala ’Omladina’ nisu ostvarili visok plasman ali su kasnije, zahvaljujući činjenici da su se na festivalu predstavili u sjajnom svetlu, izgradili uspešne muzičke karijere. Mnogi traju i danas, a poneki koji su bili pobednici festivala nikada nisu ostavili dublji trag na muzičkoj sceni, istakao je Modest Dulić.

Festival je osnovan 1961. godine, a njegovi tvorci su Josip Kovač – Čiko i Aleksandar – Aca Jančikin, podsetio je gradonačelnik Dulić, i dodao da je festival vrlo brzo prerastao lokalne okvire i postao opšteprihvaćen na prostorima bivše Jugoslavije. On je rekao da je festival, pre svega, afirmisao kreativnost mladih kompozitora i tekstopisaca, da nisu bili zanemareni ni kvaliteti izvođača i da su svi učesnici dobili priliku da se predstave i krenu uzlaznom linijom u svojim muzičkim karijerama.

- Zahvaljujući tome što se menjao i prilagođavao muzičkim afinitetima mladih, festival je odslikavao svu složenost i raznovrsnost muzičkog života na prostorima bivše Jugoslavije, ali i nove trendove aktuelne u svetu. Nakon tri decenije, raspadom Jugoslavije, prestao je da postoji i festival, ostavivši duboku prazninu u muzičkom stvaralaštvu pre svega mladih i neafirmisanih muzičara. Naša je ideja, zahvaljujući posebno Korneliju Kovaču i Gaboru Lenđelu, da ponovo ustanovimo i reafirmišemo taj festival sa idejom da posle dve decenije pauze mladim i kreativnim muzičarima omogućimo da se iskažu u onome u čemu su najbolji. Grad Subotica je prepoznao vrednost festivala ’Omladina’ i ubuduće će podržavati ovu manifestaciju, naglasio je Modest Dulić.

Jedan od dugogodišnjih organizatora festivala „Omladina“, Slavko Parać, upoznao je učesnike ovogodišnjeg festivala sa istorijatom ove manifestacije. Festival „Omladina“, rekao je između ostalog Parać, imao je ugled, uticaj i bio doživljavan kao baza novih, mladih snaga i budućih uspešnih autora i interpretatora.

Prijemu učesnika festivala „Omladina 2012.“ prisustvovali su savetnica gradonačelnika zadužena za međunarodnu saradnju i saradnju sa nevladinim sektorom, Josipa Ivanković, i član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop