Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad organizuje doček Nove godine na Trgu slobode

17.12.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja danas su, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, saopštili da će Grad tradicionalno organizovati doček Nove godine na Trgu slobode sa besplatnim programom za građane.

6393_1.jpg

Uvažavajući tešku finansijsku situaciju sa kojom se kao društvo suočavamo, i koncept dočeka Nove 2013. godine je da sa skromnim finansijskim sredstvima našim sugrađanima omogućimo da novogodišnju noć proslave uz što je moguće kvalitetniji program, rekao je Modest Dulić.

- Ove godine program počinje u 22 časa nastupom Henriete Der i grupe ’Šugarlof’, iz Mađarske, sa pop hitovima. Nakon njih, oko 23.15 nastupiće subotički ’EX YU’ bend koji će svirati domaće pop i rok hitove sve do ponoći. U ponoć će biti priređen sedmominutni vatromet, a sugrađani će moći da zaigraju uz valcer ’Na lepom plavom Dunavu’. Posle vatrometa, do 1.15 časova posle ponoći ponovo će nas zabavljati ’EX YU’ bend. Lokalna samouprava je za doček Nove godine u budžetu za 2012. opredelila 1,5 miliona dinara. To je višestruko manja suma od bilo kog nama sličnog grada po veličini, istakao je gradonačelnik Dulić.

Maria Kern Šolja je rekla da će, kao i prethodnih godina, centar grada u novogodišnjoj noći biti ograđen iz bezbednosnih razloga.

- Ulaz će biti slobodan, jedino ograničenje je da se u tu zonu neće smeti uneti bilo kakvo oružje, pirotehnička sredstva, petarde i staklena ambalaža. Posetioci mogu uneti svoju hranu i piće, ali ne u staklenoj ambalaži. Svi posetioci na trgu u ograđenoj zoni biće osigurani od nezgode, ali najvažnije je da se odgovornim ponašanjem međusobno čuvamo. Pozivamo građane da dočekamo Novu godinu zajedno na glavnom gradskom trgu, kazala je Maria Kern Šolja.

Koordinator programa gradskog dočeka Nove godine na Trgu slobode Toni Bedalov rekao je da će nekoliko izlagača sa „Vinter festa” obezbediti tople napitke i brzu hranu za to veče po popularnim cenama.


 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop