Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Postavljen nosivi sloj asfalta u ulici Jovana Mikića

21.12.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić obišli su danas radove na izgradnji kolovoza u ulici Jovana Mikića, tzv. Čordaškom putu, gde će u toku dana biti završeno nanošenje bitumiziranog nosivog sloja. Habajući, završni sloj asfalta postaviće se kad se za to ukažu povoljne vremenske prilike, a najkasnije na proleće. Izvođač radova na izgradnji kolovoza dužine 1.220 metara i širine četiri metra je kompanija „Vojput”.

6413_1.jpg

Iako je postojala velika doza nepoverenja da će ovaj projekat biti realizovan, uspeli smo da na kraju 2012. godine stanovnicima Željezničkog naselja, posebno onima koji žive uz Čordaški put, damo nešto što su čekali čak 40 godina i tako osavremenimo i unapredimo uslove za njihov život, istakao je gradonačelnik Dulić. Na ovaj način, rekao je, nastojimo da uspostavimo novi princip u odnosima između političkih aktera i javnosti, odnosno društvene zajednice, a to je princip odgovornosti za izrečeno i princip po kome ono što se obeća mora i da se realizuje.

- Nastavljamo i na proleće sledeće godine da ulažemo u infrastrukturu u svim mesnim zajednicama, jer je opšte saglasje da distribucija novca mora da bude ravnomerna, kako na gradske mesne zajednice tako i na rubna područja i prigradske mesne zajednice. Na proleće sledeće godine radićemo i putnu infrastrukturu, ali i ulagati u vodovod, kanalizaciju i toplovodnu mrežu, istakao je Modest Dulić.

Upitan da li su peticije i protesti građana „recept” za rešavanje određenih problema, on je podvukao da taj model građanske neposlušnosti ne donosi rezultat nego razgovor i dijalog, da se ovde ne radi o tome da je potez lokane samouprave bio iznuđen i da je asfaltiranje puta mesna zajednica istakla kao ključni problem.

- Tako će biti i sledeće godine. Radiće se ono što mesne zajednice budu delegirale kao njihov ključni problem, naglasio je Modest Dulić.

Snežana Pejčić je izrazila zadovoljstvo što je kompanija „Vojput” u rekordnom roku, za desetak dana, privela kraju radove u ulici Jovana Mikića, i dodala da je juče započeto postavljanje bitumiziranog nosivog sloja.

- Za nanošenje habajućeg, završnog sloja moraćemo da sačekamo prve povoljne vremenske prilike, što znači da ćemo to uraditi najkasnije na proleće. Za postavljanje završnog sloja potreno je, inače, svega dva-tri dana, kazala je Snežana Pejčić.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)