Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Tradicionalni novogodišnji prijem

26.12.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja danas su, u Velikoj većnici Gradske kuće, održali tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike državnih, pokrajinskih i lokalnih organa, privrednih društava, javnih i javno komunalnih preduzeća, zdravstvenih, obrazovnih, kulturnih i sportskih institucija.

6419_1.jpg

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Dulić je rekao da se Subotica u 2012. godini učvrstila kao grad koji je prepoznatljiv po strategiji u privlačenju stranih investitora, grad koji garantuje isplativost investicije. Uz zahvalnost prethodnom gradonačelniku Saši Vučiniću koji je, kako je rekao, postavio temelje takvog sistema, Modest Dulić je kazao da će se tim putem nastaviti i u narednom periodu i da su, pored realizacije nekoliko kapitalnih projekata i unapređenja infrastrukture, godinu na izmaku obeležili i izbori koji su se odrazili i na grad, i na celu državu i društvo.

- Mislim da smo, kao društvo, zaboravili suštinski smisao poimanja politike i bavljenja politikom. Jedini smisao politike nije dolazak na vlast već ono što vlast posle omogućava kao privilegiju, a ta privilegija je mogućnost da svakodnevno donosite odluke kojima ćete unaprediti i poboljšati život građana, mogućnost da donesete odluku po kojoj, primera radi, nećete dozvoliti da investitor napusti grad nego da u ovom gradu postavi temelje svoje fabrike, odluku kojom ćete omogućiti deci iz socijalno nezbrinutih porodica da ne odu gladna iz škole nego da imaju pravo na besplatnu užinu. Politiku tako treba poimati, naglasio je Modest Dulić.

On je istakao da je sledeća godina - godina velikih izazova. Kako, rekao je, napraviti jedan fini balans između socijalno odgovorne i društveno empatične, toliko potrebne politike prema socijalno ugroženim porodicama i deci, a s druge strane ne zanemariti i razvojnu komponentu grada, podržati privilegiju koju imamo i koju smo stvarali ovih godina, kao i respektabilni status grada povoljnog za investicije.

- Pokušali smo u budžetu za 2013. da napravimo jednu finu ravnotežu i omogućimo dalji razvoj grada, ali i pokažemo brigu za socijalno ugrožene porodice, a posebno za decu. Naredna godina je godina izazova i zbog toga što još uvek nemamo odgovor na pitanje: Da li je srpsko političko društvo sazrelo ili se politika poima samo kao arena u kojoj je potrebno ne samo pobediti neistomišljenika, političkog protivnika, nego ga satrti, da ne postoji? Da li ćemo i dalje da se krećemo u društvu u kome je potrebno demonstrirati revanšizam prema svima onima koji ne misle isto, kao i devedesetih godina, u odnosu na većinu koja je stvorena u Beogradu ili treba, što je i moje mišljenje, uposliti sve ljudske kapacitete, sve nivoe vlasti da bi se rešavali problemi koji tište sve Subotičane, a to su nezaposlenost, neimaština, nezavršeni kapitalni projekti, rekao je Modest Dulić.

Gradonačelnik Dulić je izrazio nadu da će se sledeće godine uspostaviti dobra saradnja sa Republikom, da se neće odustajati od kapitalnih projekata, da se neće poništavati odluke i vršiti određeni pritisak nego da će se uposliti svi kapaciteti da bi naš grad išao napred.

Maria Kern Šolja je poručila da bi se, umesto bavljenja onim što se dešavalo u prošlosti, trebalo okrenuti prema budućnosti.

- Ono što smatram da je veoma bitno jeste da moramo da se okrenemo budućnosti. Umesto da se bavimo onim što se dešavalo u prošlosti, treba da se skoncentrišemo na zadatke koji nas čekaju i da u tome nađemo zajednički jezik u cilju dobrobiti našeg društva i svih građana Subotice. Kažu da nas različitosti spajaju. Subotica je grad u kome građani žive u multietničkoj, multikulturalnoj i tolerantnoj sredini. Zajedničkim radom i zalaganjem možemo ubuduće da stvorimo takve vrednosti koje će Subotici doneti napredak, istakla je Maria Kern Šolja.

Gradonačelnik Modest Dulić i predsedica Skupštine grada Maria Kern Šolja prisustnima su poželeli dobro zdravlje i puno sreće i uspeha i u Novoj, 2013. godini.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop