Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Novogodišnji prijem za novinare

26.12.2012.

Tradicionalni novogodišnji prijem za novinare, kamermane, snimatelje, glavne i odgovorne urednike i direktore medijskih kuća iz našeg grada danas su, u Medija-centru Gradske kuće, održali gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja.

6420_1.jpg

Modest Dulić je izrazio zahvalnost predstavnicima medija na izuzetnom profesionalizmu koji su iskazali tokom ove izborne, 2012. godine, jer su, kako je rekao, uprkos velikom političkom ulogu i pritiscima, zadržali dignitet i nepristranost koja je u novinarstvu vrlo bitna i omogućili građanima da budu pravovremeno i objektivno informisani.

- Posle izbora, za razliku od velikog broja medija u Srbiji, niste podlegli senzacionalizmu, o svim političkim akterima i događajima izveštavali ste odgovorno i profesionalno i ja vam se na tome zahvaljujem, rekao je gradonačelnik Dulić.

On je podsetio da je Subotica među retkim gradovima koji obezbeđuje novac iz budžeta za rad medijskih kuća, ali, naglasio je, ne s namerom da utiče na njihovu uređivačku politiku nago da bi se unapredila oblast javnog informisanja.

- Naša težnja je da informacije na tajimo, jer smatramo da bi sve što radimo trebalo da bude transparentno. Uostalom, lokalna samouprava je i po zakonu obavezna da radi transparentno i da sve informacije od javnog značaja budu dostupne građanima, kazao je Modest Dulić.

Maria Kern Šolja takođe se zahvalila predstavnicima medija na dosadašnjoj korektnoj saradnji i objektivnom informisanju.

- Otkada sam imenovana na funkciju predsednice Skupštine grada imam samo pozitivno iskustvo u saradnji sa novinarima. Mislim da je korektan odnos sa medijima vrlo važan i ja se uvek trudim da pružim prave informacije, jer je neophodno da naši sugrađani budu informisani na objektivan način, istakla je Maria Kern Šolja.

Gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja poželeli su predstavnicima medija svako dobro i srećnu Novu, 2013. godinu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop