Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokloni za subotičke trojke

15.01.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine dr Atila Čengeri posetili su danas porodicu Molnar, koja je krajem decembra 2012. godine dobila trojke - dečake Leona i Noela i devojčicu Vivien. Modest Dulić i Maria Kern Šolja tom prilikom su roditeljima trojki, supružnicima Ervinu Molnar i Ester Bika Molnar, uručili vaučere u iznosu od po 50.000 dinara.

6445_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti na poklonima i pažnji i isticanje da je ponosan na svoj rodni grad Suboticu, Ervin Molnar je rekao da je termin za porođaj bio 10. januar 2013., ali da su bebe rođene 29. decembra 2012. godine, u porodilištu subotičke Opšte bolnice.

- To je najsrećniji dan u mom životu. Na svet je prvo došao Leon, sa 2.300 grama, druga je bila devojčica Vivien, teška 1.700 grama, a treći je na svet došao Noel, koji je bio težak 2.650 grama. Sve bebe su zdrave. Radio sam u Danskoj, mogao sam sa suprugom i porodicom i da ostanem u toj zemlji, ali ja sam odlučio da se vratimo u Suboticu, grad u kome sam odrastao, u kome sam stekao prijatelje i u kome, između ostalog, u skladu žive ljudi brojnih nacionalnosti, rekao je Ervin Molnar.

Modest Dulić je rekao da kao roditelj troje dece zna kolika je sreća i zadovoljstvo, ali i obaveza podizati mnogobrojnu porodicu. On je podsetio na novu meru pronatalitetne politike za koju su obezbeđena sredstva iz gradskog budžeta.

- Želeći da podstaknemo pronatalitetnu politiku u budžetu za 2013. opredeljena su sredstva kojima će grad Subotica prvi put finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje. Svako dete koje se rodi uz podršku programa pronatalitetnih mera grada Subotice za mene će više značiti nego kilometri puteva ili izgrađeni objekti, jer smo nekome ko do tada nije uspeo da oseti radost roditeljstva pomogli da bude najsrećniji čovek na svetu. Decu je, s druge strane, neophodno zbrinuti, vaspitati i obrazovati tako da ćemo se truditi da kroz različite programe obezbedimo nova radna mesta za naše sugrađane, jer je osim dece koja treba da se rađaju jako bito i obezbediti egzistenciju tim porodicama, naglasio je gradonačelnik Dulić.

Maria Kern Šolja je izrazila zadovoljstvo što su bebe porodice Molnar zdrave i što su ona i gradonačelnik roditeljima trojki uručili mali poklon.

- Gradonačelnik Modest Dulić i ja, kao predsednik Skupštine grada, porodici Molnar poklonili smo po 50.000 dinara. To su vaučeri koje oni mogu da potroše na ono što im je najpotrebnije. Mislim da je ovo jedan mali gest koji će im, s obzirom na to da već imaju jedno dete i da su odjednom dobili trojke, u trenutnoj situaciji biti od velike pomoći. Veoma nam je bitno da mladi supružnici imaju što više dece, a grad će, koliko može, i ubuduće pomagati, rekla je Maria Kern Šolja.

Atila Čengeri je saopštio da u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju čekaju odluku Ustavnog suda Srbije nakon čega će biti nastavljena isplata roditeljskog dodatka za decu rođenu do 31. decembra 2012. godine.

- Apelujem na sve roditelje koji su do 31. decembra 2012. dobili bebu da na vreme predaju molbe Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju za isplatu ovog dodatka koji za prvo dete iznosi 30.000 dinara, dok je za blizance i trojke taj iznos 400.000 dinara, odnosno 600.000 dinara, kazao je Atila Čengeri.

Bebe Vivien i Noel još uvek se nalaze u inkubatorima u bolnici u Subotici, odnosno Novom Sadu. Porodica Molnar već ima šestogodišnju devojčicu Kiaru.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop