Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 27. sednica Gradskog veća

30.01.2013.

Na 27. sednici Gradskog veća, održanoj danas u Plavoj sali Gradske kuće, jednoglasno su usvojene 23 tačke, koliko ih je i bilo na dnevnom redu. Gradsko veće donelo je Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa jednokratne novčane pomoći trudnicama na teritoriji grada Subotice iz sredstava budžeta grada za 2013. godinu u iznosu od 20.000 dinara, Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa roditeljskog dodatke za prvo dete, takođe iz sredstava budžeta grada za 2013. godinu, u iznosu od 5.000 dinara i Uputstvo u vezi naknadnog izdavanja građevinske dozvole. Skupštini grada je na razmatranje i konačno usvajanje upućeno 19 tačaka dnevnog reda, među kojima i predlog Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013. godinu za grad Suboticu.

6493_1.jpg

Nakon uspešne realizacije Lokalnog akcionog plana zapošljavanja (LAPZ) za 2011. godinu zahvaljujući kome je otvoreno 56 novih radnih mesta i LAPZ-a za 2012. putem koga je 99 naših nezaposlenih sugrađana pronašlo zaposlenje, na osnovu Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti Savet za zapošljavanje grada Subotice pristupio je izradi LAPZ-a za 2013. koji predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na lokalnom nivou u 2013. godini. Njime se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja na lokalnom nivou i utvrđuju programi i mere koje će se realizovati kako bi se dostigli postavljeni ciljevi i omogućilo održivo povećanje zaposlenosti.

U budžetu Grada Subotice planirano je 20 miliona dinara za podsticanje zapošljavanja koja će se realizovati u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2013. godinu. Za mere LAPZ-a konkretno je planirano 15 miliona dinara i ta sredstva će moći da se udruže sa sredstvima nadležnog republičkog ministarstva, jer je raspisan konkurs. Cilj je da se tokom ove godine zaposli oko 130 naših nezaposlenih sugrađana.

Gradsko veće usvojilo je i Skupštini grada uputilo na razmatranje i predlog Zaključka o prihvatanju Projekta poboljšanja saobraćaja u Subotici. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika za oblast investicija i komunalnog uređenja Nebojše Janjića, Studija poboljšanja saobraćaja u Subotici će značajno poboljšati bezbednost, protočnost i kvalitet automobilskog, biciklističkog i pešačkog saobraćaja u gradu.

- Ova studija je neka vrsta master plana koji predlaže konkretna rešenja na regulaciji određenih raskrsnica i na poboljšanju saobraćajne signalizacije, a odnosi se i na buduće koridore za biciklistički i pešački saobraćaj. Studija predlaže i konkretne mere za podizanje bezbednosti dece pri školskim objektima. Direkcija za izgradnju grada, kao upravljač javnim putevima, ovu studiju bi trebalo da primeni i kod izgradnje, i prilikom izrade projektno-tehničke dokumentacije i budućih urbanističkih planova, naglasio je Nebojša Janjić.

Usvojeni su i Skupštini grada upućeni na razmatranje i predlog Zaključka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za mlade za 2013. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na Statut ustanove Zoološki vrt Palić i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja 15 gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća.

Gradsko veće je usvojilo i Uputstvo u vezi naknadnog izdavanja građevinske dozvole. Posle ove preporuke Gradskog veća, građani koji su glavne porodične objekte izgradili, uglavnom, u mesnim zajednicama „Zorka“, „Peščara“, „Makova sedmica“, „Železničko naselje“ i Veliki Radanovac gde, inače, postoji veliki obim nelegalne gradnje i gde se objekti nalaze na zemljištu koje je važećim urbanističkim planovima predviđeno za ulice, moći će da legalizuju svoje objekte. S obzirom na to da je do sada postojala neujednačena praksa, na ovaj način se uvodi princip pravičnosti među ljudima koji su šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina gradili te objekte.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop