Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Gradska uprava primila Gabora Sagmajstera

30.01.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović danas su, u Zelenoj sali Gradske kuće, primili subotičkog motociklistu Gabora Sagmajstera, učesnika 35. Dakar relija. Gabor Sagmajster učestvovao je na šest Dakar relija i ove godine je ostvario najbolji plasman zauzevši 61. mesto u generalnom plasmanu i, ujedno, osmo mesto među privatnim vozačima pošto su najbolje rangirani bili fabrički vozači iza kojih stoje timovi KTM-a, Aprilije, Kawasakija ... Za odlazak na ovakvo takmičenje potrebno je mnogo sredstava. Grad Subotica već četiri godine potpomaže Sagmajstera i njegovo učešće na Dakar relijima na kojima ujedno promoviše naš grad i Srbiju. Pored Grada, Gabor Sagmajster podršku ima od Euro-Petrola, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, AP Vojvodine kao i mnogih drugih koji žele da pomognu subotičkom motoristi.

6494_1.jpg

- Drago mi je što sam ove godine uspešno završio Dakar reli, i time opravdao moje sponzore kojima je to bio prvenstveni cilj.  Odlično sam odradio navigaciju i sa time sam baš zadovoljan. Na ovom reliju nije najbitnije da budeš brz već da se odlično odradiš navigaciju i orjentišeš u prostoru. Puno mi pomaže dugogodišnje iskustvo, ovaj reli mogu proći samo oni koji su najsposobniji. Svi smo ovde vozači profesionalci i svi učestvujemo na raznim relijima ali Dakar je nešto posebno. Vozimo po isušenim rekama, peščanim dinama kao i na velikim nadmorskim visinama od preko 5.000 m. Najveći problem mi predstavlja satnica. Ustajemo u 03h sledi doručak i priprema za start i već u 5h ujutru napuštamo bivak. Vozimo jedno 200-300 km do specijala onda se takmičimo recimo od 08-15h onda još imamo jedno 200km do sledećeg kampa. I tako 14 dana. Vozimo i po velikim temperaturnim razlikama kada krećemo rano ujutru zna da bude i do minus osam stepeni da bi preko dana temperatura skočila i do plus 45. Za vreme relija prošli smo preko 8400 kilometara sa najdužom dnevnom etapom od 960 kilometara. Moram ovom prilikom da se zahvalim gradu Subotici koji me pomaže otkako je gospodin Simović na čelu resora za sport evo četiri poslednje godine imamo odličnu saradnju, naravno moj glavni sponzor Euro Petrol i Euro gas, zatim ministarstvo sporta republike Srbije, kao i  sekretarijat sporta Pokrajine Vojvodine, a pored njih i mnogi drugi. Moram se zahvaliti i mom prijatelju marku Kopunoviću koji je stalno uz mene i naravno mehaničaru Torstenu. Kompletan projekat Dakara mene košta oko 15 miliona dinara. Veoma je dobra saradnja i sa Radio-televizijom Srbije koja je svaki dan puštala specijalnu emisiju sa Dakar relija. Ja se već sada pripremam za novi Dakar i nadam se da ću sledeće godine napraviti još bolji rezultat - rekao je u zanosu Gabor Sagmajster.

Modest Dulić izrazio je zadovoljstvo što Subotica može da se pohvali prepoznatljivim sportistima.

- Pored tradicionalnih sportova Subotica se proslavlja i po ekstremnim sportovima. Pored planinara imamo našeg Gabora koji predstavlja Srbiju i naš grad na tako velikoj sportskoj manifestaciji kao što je Dakar reli. To je dokaz da se radom, trudom, entuzijazmom, treningom i velikom željom mogu pomeriti ljudske mogućnosti. Zbog toga Gabor svake godine uspeva da popravi svoj plasman. Grad je to prepoznao još pre četiri godine i uz sve ostale sponzore stoji uz njega. Nastavićemo sa daljom podrškom sa idejom da se afirmiše naš grad, motosport ali i naša država. Drago mi je da je njegov uspeh prepoznalo i republičko Ministarstvo omladine i sporta kao i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu - naglasio je gradonačelnik Dulić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop