Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 6. sednica Skupštine grada

31.01.2013.

Danas je, u Velikoj većnici Gradske kuće, održana 6. sednica Skupštine grada na kojoj su razmatrane dve tačke dnevnog reda: donošenje Rešenja o imenovanju direktora Apoteke Subotica i donošenje Preporuke nadležnim organima Gradske uprave grada Subotice za preduzmanje mera za otklanjanje nepravilnosti i nesvrsishodnosti utvrđenih u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2011. godinu.

6495_1.jpg

Skupština grada je donela rešenje o imenovanju direktora Apoteke Subotica. Imenovana je mr Olivera Radnić, na mandatni period od četiri godine. Ona će na dužnost direktora Apoteke Subotica stupiti 21. februara 2013. godine, sa pozicije direktora subotičke filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Posle rasprave koja je trajala tri sata i tokom koje su izneli različita mišljenja o Izveštaju o reviziji, odbornici su većinom glasova (51 za, jedan protiv, sedam uzdržanih) prihvatili i Preporuku da nadležni organi Gradske uprave grada Subotice preduzmu mere za otklanjanje nepravilnosti i nesvrsishodnosti utvrđenih u Izveštaju o reviziji finansijskih izveštaja završnog računa budžeta i pravilnosti poslovanja grada Subotice za 2011. godinu, sačinjenim od strane Državne revizorske institucije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je naglasio da su utvrđene nepravilnosti i propusti nenamerni i da se već radi na njihovom ispravljanju.

- Ono što je bitno i što su konstatovali svi koji se nisu danas bavili politikanstvom i nisu ovo zloupotrebljavali da bi odavde slali političke poruke jeste da nije bilo zloupotrebe službenog položaja, kriminogenih radnji i malverzacija. Činjenica da smo danas ovde i da raspravljamo o ovoj temi govori o našoj jasnoj nameri da želimo da ispravljamo određene neregularnosti i nepravilnosti koje su detektovane, a prvi korak u rešavanju problema jeste upravo detektovanje problema. U razgovoru sa državnim revizorima pohvaljeni smo da je u odnosu na druge gradove u Izveštaju završnog računa za Suboticu bilo najmanje primedbi Državne revizorske institucije, istakao je Modest Dulić.

Još dva odbornika Skupštine grada napustila su odborničke grupe i rad nastavljaju kao samostalni odbornici. Aleksandra Bukvić napustila je odborničku grupu Lista za Srbiju, a Arpad Katona odborničku grupu SDPS–SPO.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop