Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Ugovor o rušenju skeleta kod Otvorenog univerziteta

06.02.2013.

Ugovor o izvođenju radova na rušenju armirano-betonskog skeleta kod Otvorenog univerziteta potpisan je danas između JP „Direkcija za izgradnju grada Subotica” i kompanije „Elita-Cop”, iz Zemuna. Ugovor su, uz prisustvo gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, u Medija-centru Gradske kuće potpisali v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić i vlasnik i direktor kompanije „Elita-Cop” Vese Romić.

6509_1.jpg

Gradonačelnik Modest Dulić je izrazio zadovoljstvo što će konačno biti srušen betonski skelet koji, kako je rekao, već više decenija ruži centar grada. On je istakao da se rušenjem skeleta kod Otvorenog univerziteta ulazi u novu fazu rešavanja nasleđenih problema u našem gradu.

- Za te probleme niko od nas nas nije odgovoran, niti politički, niti pojedinačno, ali smo sa funkcija koje obavljamo dužni da ih rešavamo. Rušenjem skeleta i uređenjem te parcele, sanacijom Zelene fontane, za koju se priprema projektna dokumentacija, i intenzivnim radom na nastavku izgradnje Narodnog pozorišta postavićemo osnove za uređenje centra grada, čiji smo izgled izgubili lošim političkim odlukama u periodu iza nas. Odgovornost za rešavanje nasleđenih višedecenijskih problema sada je na nama i sa tom činjenicom smo se ozbiljno uhvatili u koštac, naglasio je Modest Dulić, i dodao da će se o budućnost parcele kod Otvorenog univeziteta odlučivati u Skupštini grada.

Snežana Pejčić je podsetila da je posle 17 godina, koliko je trajao upravni, a potom i sudski spor sa firmom „Holtek gradnja”, iz Novog Sada, grad Subotica ušao u posed parcele na kojoj se nalazi betonski skelet izgrađen još  1963. godine.

- Direkcija za izgradnju grada je, paralelno sa naporima Grada da dođe do poseda parcele, radila na pripremi projektno-tehničke dokumentacije za rušenje skeleta. Taj projekat je uradila projektantska kuća ’Geoekspert’ iz Subotice, a u novembru 2012. godine ušli smo i u postupak Javne nabavke za izbor izvođača radova na rušenju skeleta. Nakon što je ceo postupak Javne nabavke sproveden i što je 4. februara 2013. istekao rok za žalbe o izboru najpovoljnijeg ponuđača, u situaciji smo da danas možemo da potpišemo Ugovor o izvođenju radova na rušenju armiranog betonskog skeleta. Imali smo pet ponuđača, a u postupku Javne nabavke uspeli smo da dobijemo ponuđača po veoma povoljnoj ceni od oko 3,7 miliona dinara, zajedno sa PDV-om, kazala je Snežana Pejčić.

Ona je istakla da izvođač, kompanija „Elita-Cop”, ispunjava sve zakonom propisane uslove koji su bili navedeni u tenderskoj dokumentaciji, da poseduje i integralnu dozvolu za sakupljanje i transport otpada i da ima kvalitetan kadrovski kapacitet i tehničku opremu koji su neophodni za izvođenje ovih radova.

- Obaveza izvođača je i da uradi sve kako bi se zaštitili ljudi i imovina u okolini gradilišta i u tom smislu u obavezi je da postavi zaštitnu ogradu visine dva metra. Rok za izvođenje radova je 30 dana, a izvođenje će teći u tri faze. U prvoj fazi ruši se ploča i stubovi nižeg dela, u drugoj ploča i stubovi višeg dela, sa neprekidnim odvoženjem materijala na  izdvojenu deponiju u blizini Gradske deponije, a treća faza obuhvata iskop i uklanjanje betonskih stubova i ravnanje i uređenje terena. Izvođač je u obavezi da taj materijal i usitni. Očekuje se oko 667 metara kubnih usitnjenog betona i oko 80 tona armature koji su potencijalni građevinski ili reciklažni materijal, kazala je Snežana Pejčić.

Vese Romić je rekao da za njegovu kompaniju rušenje betonskog skeleta predstavlja manji posao koji će u veoma kratkom vremenskom roku biti urađen profesionalno.

- Objekat ćemo rušiti sa malo mehanizacije koja je veoma skupa. Mi betonske stubove sečemo hidrauličnim makazama. Verujem da ćemo sa radovima početi u ponedeljak i da će rušenje betonskog skeleta biti okončano već krajem te nedelje, kazao je Romić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop