Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Pokrivanje Gradskog klizališta

07.02.2013.

U tekućoj godini isplanirano je dugo očekivano pokrivanje Gradskog klizališta. Ova vest posebno je obradovala sportiste koji koriste Gradsko klizalište, čijim pokrivanjem će se produžiti i ustaliti sezona.

6514_1.jpg

Realizacija je planirana u dve faze, prva je pokrivanje i zatvaranje samog klizališta, dok je druga faza izgradnja pratećih sadržaja za potrebe sportista kao što su svlačionice, sanitarni čvorovi, prostori za trenere, sudije i lekara. Izgradnjom druge faze zadovoljili bi se svetski standardi i stekli uslovi da Subotica bude domaćin u organizaciji većih hokejaških takmičenja. Po planu klizalište će se pokriti sa specijalnom membranom (ferari platno), koje propušta svetlost ali reflektuje sunčevo zračenje. Noseća konstrukcija je od čeličnih rešetki a zatvaranje objekta i dogradnja su planirani od crvene fasadne opeke u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture. Ovakva hala iziskuje i novo osvetljenje, planirano je da se montiraju “led” reflektori koji u velikoj meri smanjuju utrošak električne energije. Slična hala se nalazi u Novom Beogradu gde se korišćenje ledene ploče omogućuje u periodu od 15. septembra do 15. aprila uz manje račune za električnu energiju do 50% u odnosu na sadašnje troškove Gradskog klizališta u Subotici.

Detalje oko realizacije projekta izneo je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport. – Vrednost radova na izgradnji i pokrivanju gradskog klizališta je 15 miliona dinara. Ceo projekat se u celosti finansira sredstvima Grada Subotice. U toku februara i marta meseca treba da se sakupi kompletna dokumentacija kako bi sa prvim lepim danima započeo da se realizuje projekat. Želja je, da se do nove klizačke sezone, praktički do oktobra meseca, završe svi radovi. Sa novom krovnom konstrukcijom postavljaju se novi reflektori koji su znatno štedljiviji. Na ovaj način dobijamo jedan multifunkcionalan prostor koji će i u letnjem periodu imati svoju primenu. Sezona trajanja ledene površine će biti produžena sa tri meseca na punih sedam meseci, a leti dobijamo prostor u kojem se mogu održavati koncerti i druge kulturne manifestacije.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop