Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obezbeđen deo novca za izgradnju i rekonstrukciju Narodnog pozorišta

07.02.2013.

Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ove godine će izdvojiti 150 miliona dinara za nastavak izgradnje i rekonstrukciju subotičkog Narodnog pozorišta, izjavio je danas novinarima direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković. Na sastanku sa gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem i direktorkom Narodnog pozorišta Ljubicom Ristovski, dogovoreno je da se radovi nastave i izradi projekat koji će biti usklađen sa trenutnom finansijskom situacijom u Subotici, AP Vojvodini i Srbiji.

6518_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je rekao da je poseta direktora Fonda za kapitalna ulaganja nedvosmislen pokazatelj da je AP Vojvodina spremna da, u skladu sa obavezama koje je preuzela, finansira dalju izgradnju Narodnog pozorišta. Na sastanku je dogovoreno, kazao je, da se u naredne tri godine, preko Fonda za kapitalna ulaganja, iz budžeta AP Vojvodine obezbedi 500 miliona dinara da bi se projekat Narodnog pozorišta konačno i završio.

- Naša obaveza je da projekat prilagodimo vremenu u kome živimo i finansijskoj situaciji grada, pokrajine i republike, i da ga uskladimo sa realnim potrebama grada kada je u pitanju kulturni program. U prvoj fazi, početkom građevinske sezone, nastaviće se sa izgradnjom pozorišta tako što će se raditi zaštićeni deo koji podrazumeva stubove i koji je nepromenljiv bez obzira na eventualne promene projekta. U međuvremenu, dok se taj deo gradi, radiće se i na izradi novog projekta koji će smanjiti gabarite i površinu konačnog izgleda pozorišta. Ideja je da se projekt završi do septembra i da onda, sa raspoloživim sredstvima koja bi u međuvremenu trebalo da obezbedimo i od strane republike, uđemo u jednu veliku nabavku i praktično u kontinuitetu tri godine gradimo pozorište. Naša zajednička namera je da se od aprila, kada krene izgradnja, ne staje i da za tri godine Subotica konačno dobije ovako značajan objekat, naglasio je Modest Dulić.

Fond za kapitalna ulaganja i grad Subotica žele da pronađu rešenje za nastavak realizacije ovog i za Suboticu, i za Vojvodinu, i za Republiku Srbiju izuzetno značajnog projekta i objekta, kazao je Nebojša Malenković. On je istakao da će paralelno sa izvođenjem radova teći i izrada projektno-tehničke dokumentacije koja bi, kako je rekao, trebalo da pruži i jasnu viziju koliko novca treba angažovati do kraja realizacije ovog projekta.

Prema idejnom rešenju, kažu stručnjaci, rušiće se gornji sprat prema Korzou i Trgu slobode. Površina objekata će umesto dosadašnjih 16.000 metara kvadratnih biti smanjena na oko 10.000 metara kvadratnih.

Predloženo je da objekat ima jednu veliku i malu salu i da komercijalni prostori budu okorenuti prema Korzou i Trgu slobode. Fasada će biti izgrađena u duhu neoklasicizma, a binska kula nad velikom i malom dvoranom zadržaće postojeću visinu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop