Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad stipendira 50 najboljih studenata

09.02.2013.

Pedeset najboljih studenata sa teritorije grada Subotice dobilo je stipendije za školsku 2012/2013. godinu. Kriterijumi za dodelu stipendije bili su uspeh u dosadašnjem školovanju i deficitarnost zanimanja. Ugovore o stipendiranju studentima je danas, na svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, uručio gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

6520_1.jpg

Gradonačelnik Dulić je, tim povodom, istakao da podrška mladim i perspektivnim ljudima predstavlja i ulaganje u budućnost našeg grada. On je najavio da će u narednoj godini Subotica pokušati da obezbedi više novca imajući u vidu da je značajan broj studenata sa dobrim prosekom ostao bez stipendije.

- Ove godine smo podržali 50 studenata, međutim dobar deo studenata sa isto tako kvalitetnim prosekom i znanjem nije mogao da uživa te povlastice. Sledeće godine iz budžeta čemo izdvojiti više novca, da bi bilo više privilegovanih studenata koji će dobiti podršku lokalne samouprave, sa idejom da kasnije svoje kapacitete stave u službu grada, rekao je Modest Dulić.

Član Gradskog veća zadužena za obrazovanje Etela Jerinkić je kazala da će se stipendije grada Subotice studentima isplaćivati u deset mesečnih rata po 10.400 dinara, da će stipendisti retroaktivno dobiti sredstva za period od momenta upisa školske godine do potpisivanja ugovora i da je od 300 studenata, koliko ih se prijavilo na konkurs, 255 imalo kompletnu dokumetaciju koja je bila odgovarajuća i koji su ušli u odabir.

- Stipendije su dodeljene na osnovu dva kriterijuma, postignutog uspeha u dosadašnjem škovanju i deficitarnosti zanimanja. Bilo je primedbi da najveći deo stipendista studira medicinu, međutim pravilnik je takav, a on je donet ranije. Već smo počeli razgovore na temu izmene pravilnika o stipendiranju, gde bi pored uspeha i deficitarnosti zanimanja kao kriterijum uveli i socijalni status. Nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da povećamo i iznos stipendije, i broj stipendista, rekla je Etela Jerinkić.

Studenti su izrazili zahvalnost što lokalna samouprava brine o svojim građanima i što ih na ovaj način podržava.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)