Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održano Gradonačelnikovo dobrotvorno veče

11.02.2013.

Sinoć je, u Gradskoj kući, održano Gradonačelnikovo dobrotvorno veče. Cena ulaznice iznosila je 6.000 dinara po osobi, a prikupljena sredstva namenjena su Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom u Subotici i Školskom centru za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica, za program terapijskog jahanja za decu sa posebnim potrebama.

6529_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić je, obraćajući se prisutnim zvanicama, ocenio da je vreme u kome živimo, nažalost, takvo da se svemu zna cena - ali se ne zna vrednost ničega. On je kazao da mu se čini da smo kao ljudi izgubili vrlinu i karakteristiku koja je obeležavala neki period za nama, a to je humanost koja može da obogati i unapredi jedno društvo.

- Humanost, međutim, nisu samo lepe misli, retorička empatija. Humanost podrazumeva i konkretne akcije kojima možemo da pružimo podršku i pomoć onima kojima je ta pomoć i podrška najpotrebnija. Nekada je potrebno tako malo učiniti da bi se svakodnevica nekom učinila boljom, lepšom, a budućnost izvesnijom, rekao je Modest Dulić.

Uz isticanje da nije vreme za pompezna dešavanja i raskošne balove, ali da je vreme da se pokaže humanost, dobročinstvo, altruizam i čovekoljublje, gradonačelnik Dulić je rekao da je dobrotvorno veče prilika da se promoviše i davanje i da licima sa posebnim potrebama u budućnosti treba da se omogući što bolja terapija.

- Veliki je broj onih koji zbog obaveza nisu mogli da prisustvuju dobrotvornoj večeri, ali su učestvovali u akciji i obezbedili sredstva za Gradsko udruženju za pomoć osobama sa autizmom i Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica. Njima je ta pomoć bila neophodna. Pored sredstava za njihovo redovno funkcionisanje, akcenat u perspektivi treba dati i na individualni pristup svakom pojedincu sa namerom i idejom da savremena metodička sredstva i tretmani koji su potvrđeni u svetu budu dostupni i našoj deci. Nadam se da će tretmani omogućeni sredstvima prikupljenim na ovoj dobrotvornoj večeri doneti deci i njihovim roditeljima, koji su veliki borci, bolju budućnost, naglasio je Modest Dulić.

Na sredstvima koja će biti prikupljena zahvalili su predsednica Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Suzana Skenderović i direktor Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Milorad Mrvić, koji je rekao da je svaka pomoć ove vrste dobrodošla i ohrabrujuća za dalji rad.

- Ovaj humani gest je upravo potvrda da palite lampu budućnosti za decu koja su u stanju potrebe. Ne možete učiniti da budu srećni, ali možete učiniti da ne budu nesrećni. Ovakve akcije daju nam nadu za budućnost, kazao je Milorad Mrvić.

Tokom dobrotvorne večeri u Velikoj većnici je priređen koncert Tamare Marković, Miloša Nikolića i Mirne Mirkov Stes, i Salon orkestra „Flori Art”, iz Novog Sada. Za dobru zabavu u holu pobrinuli su se „Retro Party Band” Gabora Lenđela i Tamburaški ansambl „Ravnica”. U želji da se pridruže i daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji, svi učesnici muzičkog programa na dobrotvornoj večeri nastupili su bez naknade.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop