Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počelo rušenje skeleta kod Otvorenog univerziteta

12.02.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić obišli su danas radove na rušenju armirano-betonske konstrukcije kod Otvorenog univerziteta, koje izvodi kompanija „Elita-kop”, iz Zemuna.

6532_1.jpg

Posle 50 godina konačno smo u situaciji da sklanjamo jedno armirano-betonsko ruglo iz centra grada, istakao je gradonačelnik Dulić. On je rekao da će grad uskoro na tom mestu dobiti lepu prcelu i da je na ovaj način ustanovljen novi princip odgovornosti za izrečeno.

- Pre nekoliko meseci obećali smo ovo rušenje i za nekoliko dana armirano-betonski skelet će biti uklonjen iz grada. Parcela kod Otvorenog univerziteta predviđena je za javnu namenu, za objekat kulturnog sadržaja, međutim, o budućnosti te parcele odlučivaće Skupština grada. Nastavićemo sa kapitalnim projektima u gradu. Ove godine ćemo da saniramo i rekonstruišemo Zelenu fontanu i intenzivno radimo na nastavku izgradnje i rekonstrukciji Narodnog pozorišta, tako da će centar grada ubrzo izgledati potpuno drugačije, naglasio je Modest Dulić.

Snežana Pejčić je kazala da je gradilište juče pripremljeno, da je danas započeto rušenje skeleta i da je za veoma kratko vreme porušena već petina objekta.

- Verujem da će rušenje armirano-betonske konstrukcije okončati daleko pre roka predviđenog za izvođenje radova, a to je rok od 30 dana. Primetno je da prilikom ovog prilično atraktivnog rušenja nema ni prevelike buke, niti prašine i da je gradilište u potpunosti obezbeđeno, tako da su građani koji prolaze pored gradilišta bezbedni, rekla je Snežana Pejčić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop