Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Najava 6. rođendanske trke TRON

27.02.2013.

U subotu 2. marta, na Paliću će se održati 6. rođendanska trka TRON i ujedno SRCEF trka zadovoljstva. Povodom ovog događaja, u Medija-centru Gradske kuće održana je konferencija za štampu na kojoj su reč uzeli Sebastijan Ludajić, osnivač TRON-a, Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport i trkači Aleksandar Malagurski i Vladimir Nikolov.

6595_1.jpg

Do sada se za trku prijavio rekordan broj trkača, pošto je već pristiglo 300 prijava što je za stotinjak više u odnosu na prošlu godinu. Trčaće se polumaraton od 21 kilometra i trka zadovoljstva od 5 kilometara. Okupljanje će biti ispred restorana Fontana na Paliću a start je na Muškom štrandu u 11 časova. Ove godine organizatori su suočeni sa slatkim problemima, jer nisu očekivali ovako veliki broj učesnika.

- Kada se prisetim prve trke koja je okupila 83 trkača, vidi se da smo rasli iz godine u godinu. Prošle godine je bilo 204 učesnika, a na današnji dan imamo već 300 prijavljenih. Pošto ima dosta onih koji se prijavljuju u zadnji čas, očekujemo da ovaj broj bude još veći. Rođendanska trka je polumaratonska, a drugu godinu za redom lepo sarađujemo sa Sportsko-rekreativnom centrom Ekonomskog fakulteta u Subotici, a pod tim imenom se održava Trka zadovoljstva na pet kilometara. Raduje i činjenica da je sve više trkača iz Subotice, a to se vidi po našim treninzima koji su sve brojniji. Želja mi je da okupimo 100 Subotičana rekreativaca koji mogu istrčati polumaraton, sve smo bliži toj cifri. Ove godine pored same trke pokušali smo da ponudimo trkačima i bogat program na Paliću, tim povodom ćemo u petak uveče organizovati "pasta party" po uzoru na druga velika takmičenja. - istakao je Sebastijan Ludajić, prvi čovek ARK TRON, koji se tom prilikom zahvalio svima na pomoći, naročito resoru za sport Subotice.

Po rečima Nemanje Simovića, grad je prepoznao dobar rad ARK TRON, koji svake godine okuplja sve veći broj trkača i promoviše sport i sportsku Suboticu u pravom svetlu. Samim tim resor sporta je stao uz ovaj klub i već drugu godinu ga finansijski podržava i pomaže u njihovim aktivnostima.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop