Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Odbornici obustavili izradu Plana generalne regulacije centra grada

08.03.2013.

Na 2. vanrednoj sednici Skupštine grada, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, odbornici su sa 60 glasova za i samo jednim protiv usvojili jedinu tačku dnevnog reda - Odluku o obustavi postupka izrade Plana generalne regulacije „I“ za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra i pristupanju ponovnoj izradi koncepta plana. Predlog je podnela Odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), a inicijativu SVM-a početkom ove nedelje podržao je i gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

6620_1.jpg

Usvojenom odlukom, Gradsko veće se obavezuje da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke pripremi rešenje o razrešenju predsednika i članova Komisije za planove imenovanih rešenjem Skupštine grada i predloži rešenje kojim se menja broj članova Komisije za planove i imenuje novi sastav iz reda stručnih i nestranačkih lica.

Gradsko veće se obavezuje i da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke utvrdi predlog akta kojim se pristupa stručnom preispitivanju koncepta svih planskih dokumenata koji su do sada doneti ili su u fazi pripreme, a odnose se na zonu užeg i šireg gradskog centra i užeg gradskog jezgra, od strane Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije ili druge stručne kvalifikovane institucije, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

U obrazloženju predloga odluke navedeno je da se u postupku izrade nacrta Plana generalne regulacije za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra u konceptualnom smislu pristupilo rešenjima kojim se predviđa da Subotica izgubi karakteristike secesijskog grada kao i da u narednih nekoliko decenija u potpunosti izgubi i svoj dosadašnji prepoznatljiv identitet.

U obrazloženju je navedeno i da je nakon ogromnog otpora Subotičana i dela stručne javnosti evidentno da se mora pristupiti novom konceptualnom rešenju urbanističkog uređenja gradskog centra i užeg gradskog jezgra i u tom smislu čitav postupak vrati na početak, kao i da je evidentno da se moraju preduzeti kadrovske promene u Komisiji koja je zadužena za stručnu kontrolu planskih dokumenata i davanje stručnih mišljenja.

U odborničkoj grupi „Pokrenimo Suboticu“ došlo je do promene. Šef odborničke grupe je Ilija Maravić, a zamenik šefa odborničke grupe dr Radmilo Todosijević. Odbornik Aleksandar Grubor je iz Odborničke grupe „Lista za Srbiju“ prešao u Odborničku grupu „Pokrenimo Suboticu“.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop