Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Resor sporta podržao projekat „Rekreativna školica“

14.03.2013.

Na inicijativu Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom a uz podršku resora za sport Grada Subotice u prostorijama Sportskog saveza održana je prezentacija projekta „Rekreativna školica“.  Prezentacija je namenjena roditeljima i stručnim saradnicima.

6641_1.jpg

Rekreativna školica je projekat koji su osmislili doc. dr Nebojša Čokorilo, profesor na predmetu rekreacija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanje iz Novog Sada i profesor fizičkog vaspitanja Nino Marjanović, osnivač i predsednik Sportsko rekreativnog udruženja za decu i omladinu sa posebnim potrebam „Delfin“, takođe iz Novog Sada. Oni su osmislili i adekvatan plan i program aktivnosti sa decom uzimajući u obzir individualne i grupne potrebe dece.

Cilj prezentacije je upoznavanje sa mogućnostima uključivanja dece i omladine sa psihofizičkim poteškoćama u razvoju u različite oblike fizičkih aktivnosti, na jedan rekreativan način u skladu sa njihovim potrebama i sposobnostima. Naime deci se pruža prilika da dodju u dodir sa odredjenim sportovima, sto će znatno obogatiti njihov društveni zivot, osećaj zjedništva i  razvijati sportski duh a istovremeno stimulisati njihov dalji psihofizički razvoj.

Prisustvovali su i osnivači i voditelji Sportskog udruženja „Poletarac“ iz Subotice, profesori fizičkog vaspitanja Davor Dulić i Nemanja Babović, kao bliski saradnici osnivača Rekreativne školice i potencijalni realizatori njihovog programa u Subotici.

Ova aktivnost je bila prva u nizu aktivnosti koje će se održati u sklopu Svetskog dana osoba sa autizmom, koji se obeležava 02.04.2013. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop