Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Olomouc - Usamljena planeta - skriveni dragulji Evrope

20.03.2013.

Olomouc – jedini češki grad koji je uvršten u publikaciji „Usamljena planeta – skriveni dragulji Evrope“.

6655_1.jpg

„Usamljena planeta“ je prestižno izdanje putopisnog vodiča koje je objavilo spisak 10 „skrivenih dragulja Evrope“, prelepih, ali nedovoljno poznatih gradova. Olomouc je dospeo na sedmo mesto i smatra se najlepšim gradom u Republici Češkoj.

Dok se ostali vodiči utrkuju da privuku turiste, predstavljaući Karlov most u Pragu, vi se nalazite u Olomoucu, verovatno najlepšem gradu u Republici Češkoj. Ovaj grad poseduje sve arhitektonske karakteristike kao i prestonica Češke, ali bez tamošnje haotičnosti. A ima i nekoliko svoji aduta: bacite pogled na astronomski sat u Horni Nameštiju dizajniran u komunističkom stilu, tumarajte dvoranama paviljona iz 12. veka i ručajte obilato u restoranima poput U Anděla. Više o tome na www.tourism.olomouc.eu.

Osim Olomouca, na listu su uvršteni i drugi gradovi, kao na primer Burg Satzvey u Nemačkoj, Harlem u Holandiji, La Coruña u Španiji, Klaipeda u Estoniji i Amiens u Francuskoj.

Predstavnici Lokalne samouprave Olomouca sa ponosom ističu odgovornost u nameri da očuvaju istorijsku baštinu, kao i jedinstveni ambijent grada. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu u istoriji našeg grada. Nadamo se da će doprineti razvoju Olomouca od „skrivenog dragulja“ do popularne turističke destinacije.

Imunizacija

VANREDNA SITUACIJANovogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestraMedija-centar i ProtokolLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop