Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Donacija grada Minhena Opštoj bolnici

22.03.2013.

Opšta bolnica u Subotici dobila je danas od Kancelarije „Pomoć čoveku u nevolji” Crvenog krsta iz Minhena, vrednu donaciju – 25 tona razne opreme i nameštaja. Ovo je rezultat trinaestogodišnje partnerske saradnje između gradova Subotice i Minhena.

6660_1.jpg

Na konferenciji za novinare, upriličenoj tim povodom u sali za sastanke subotičke Opšte bolnice, gradonačelnik Subotice Modest Dulić zahvalio se delegaciji grada Minhena na vrednoj donaciji. On je rekao da postoji inicijativa da se ljudima koji su zaslužni za ovako dugu saradnju dodele prestižna priznanja grada Subotice.

- Teško je pronaći prave reči kojima možemo da se zahvalimo na svemu što grad Miinhen čini za naš grad u proteklih 13 godina. Postoji lepa inicijativa da ljudi koji su zaslužni za ovako dugu saradnju dobiju prestižna priznanja našeg grada, kao što su zvanje Počasni građanin ili priznanje Pro urbe. Na tome ćemo da insistiramo, jer građanima Subotice i institucionalno moramo da stavimo do znanja koliko je značajna podrška grada Minhena našem gradu, istakao je Modest Dulić.

Šef Kancelarije „Pomoć čoveku u nevolji“ Crvenog krsta u Minhenu, Peter Klaper, kazao je da ta kancelarija ne pomaže samo ljudima u nevolji u Minhenu i da je posle 2000. godine Srbija težište njihovog rada u inostranstvu.

- Donacija iz Minhena obuhvata 25 tona razne robe. Doneli smo 56 bolničkih kreveta, jastuke, posteljinu, natkasne, kade i krevetiće za bebe, uloške za inkontinenciju, nameštaj za kancelarije, madrace, ležaljke koje se koriste u ambulantama za pregled pacijenata i drugu robu. Ovo je 45. konvoj humanitarne pomoći za Srbiju i prvi je deo naše isporuke za Suboticu. Uskoro ćemo ponovo doći i doneti mnogo kancelarijskog i školskog nameštaja, a zamoljeni smo da opremimo i kuću Lorko, na Hajdukovu, rekao je Peter Klaper.

Pres-konferenciji u Opštoj bolnici prisustvovali su i direktor Opšte bolnice dr Goran Bićanin, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine dr Atila Čengeri i Hamid Sijerčić, predstavnik delegacije iz Minhena.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop