Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Osnovano Udruženje poslovnih žena Subotice

22.03.2013.

Povodom osnivanja Udruženja poslovnih žena Subotice u okviru projekta „Promocija ženskog preduzetništva u severnoj i istočnoj Srbiji kroz javno zagovaranje“ koji realizuje i čiji je nosilac Udruženje poslovnih žena Srbije uz finansijsku podršku ambasade SAD-a u Beogradu, danas je, u Plavoj sali Gradske kuće, održana konferencija na kojoj je učešće uzelo 45 žena iz Kanjiže, Sente, Palića, Kelebije, Hajdukova, Đurđina i Subotice. Na prvoj konferenciji izneti su i primeri dobre prakse Udruženja poslovnih žena Srbije, a održana je i prezentacija istraživanja o potrebama preduzetnica Srbije za treninzima i edukacijom.

6661_1.jpg

Načelnica Gradske uprave grada Subotice Marija Ušumović Davčik je, obraćajući se učesnicima skupa, istakla da je zadovoljna što u ovom gradu ima potencijala i za ovaj oblik udruživanja.

- Neki od principa na kojima se zasniva udruživanje poslovnih žena Srbije posebno su mi se dopali, a ono što mi se, između ostalog, čini posebno vrednim za istaći jeste to što se promoviše obrazovanje, obuka i stručno usavršavanje, i što se obezbeđuje zdravlje, bezbednost i blagostanje svih radnica i radnika. Pozdravljam i jedan od prvih principa, a to je da se na visoke upravljačke pozicije postavljaju rukovodioci i rukovoditeljke posvećene rodnoj ravnopravnosti. Treba istaći i da se prema svim ženama i muškarcima na poslu ističe princip pravednog postupanja, znači poštovanja i podržavanja ljudskih prava i nediskriminacija, naglasila je Marija Ušumović Davčik.

Rad sa Udruženjem poslovnih žena za mene je velika čast, rekla je ekonomska savetnica ambasade SAD-a u Srbiji, Viktorija Nibarger.

- Pitanje ženskog preduzetništva je vrlo važno za ambasadu SAD-a jer znamo da takve žene imaju privilegije: porodice su jake, zajednice su jake i zemlje su jake. Žene mogu da budu nosioci ekonomskog razvoja u Srbiji, u Americi, u svakoj zemlji. Ženama treba pomoć da bi od svojih ideja napravile jake firme, i da budu deo treninga i mentorstva. Mi u američkoj ambasadi bićemo srećni ako vidimo napredak vaše grupe, naglasila je Viktorija Nibarger.

Koordinatorka Udruženja poslovnih žena Subotice dr Danica Drakulić je, između ostalog, kazala da je cilj osnivanja Udruženja poslovnih žena Subotice dalje unapređenje ženskog preduzetništva, podsticanje porodičnog biznisa, veće zapošljavanje, sagledavanje svih ekonomskih mera koje se mogu unaprediti radi stimulacije ženskog preduzetništva i uopšte umrežavanje, kao jedan vid kooperacije koji će doprineti boljem međusobnom povezivanju koje uvek može da donese i neke ekonomske efekte. Ona je rekla da će se žene Poslovnog udruženja žena Srbije, koje postoji u nekoliko gradova, na ovaj način udruživati i iskazivati svoje potrebe za edukacijom, treninzima i unapređenjem biznisa.

Prisutnima su se obratile i predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, i Simonida Pavićević, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop