Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Heklani svet Anice Vilk

22.03.2013.

Predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević danas su, u Domu za odrasla lica, otvorili autorsku izložbu heklanih radova stanarke ovog doma Anice Vilk pod nazivom „50 godina mog heklanog sveta”.

6662_1.jpg

Uz isticanje da joj je drago što je pozvana da otvori ovu izložbu ručnih radova, Maria Kern Šolja je rekla da su radovi Anice Vilk predivni, a da je i predivno čuti ono što ona govori.

- Anica Vilk kaže da ima snažan duh i čvrstu volju. Mislim da ona može da bude primer svima kako na lep način može da se ispuni svoja svakodnevica i istovremeno stvori nešto predivno u čemu svi mogu da uživaju, rekla je Maria Kern Šolja.

Nenad Ivanišević je rekao da je ovo poslednja izložba radova korisnika Gerontološkog centra koja je priređena u Gerontološkom centru.

- Izložbe radova nastalih kao rezultat radno-okupacione terapije već od aprila će biti priređene u Galeriji ’Likovni susret’ i hotelu ’Galerija’. Cilj je da zajedno obeležimo Evropski dan međugeneracijske solidarnosti, da pokažemo da je i starost lepa i da ulazak u starost i Gerontološki centar ne znači kraj nego može da predstavlja jedan lep početak, kazao je Nenad Ivanišević.

Anica Vilk je rođena 1936. godine u Petrovaradinu, a već 52 godine, odnosno od svoje dvadeset i pete godine stanarka je Doma za odrasla lica. Ona kaže da heklanje za nju predstavlja zadovoljstvo i da se mnogi dive njenim radovima, ali i čude volji i strpljenju koje ima i koje heklanje zahteva. Zahvaljujući svojoj kreativnoj aktivnosti Anica Vilk danas uživa u kvalitetnoj svakodnevici.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop