Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Sportisti se pridružili rekreativnoj radionici

16.03.2013.

U OŠ "Sonja Marinković" održana je interaktivna radionica, kao jedna u nizu manifestacija koja će se održati u našem gradu do 02.04. kada će biti obeležen Svetski dan autizma.

6699_1.jpg

Celokupnoj akciji se priključio i resor za sport grada Subotice. Danas su članice ženskog fudbalskog kluba Spartak, aktuelnog prvaka države, kao i članice odbojkaškog kluba Subotica uz dečije pozorište aktivno učestvovale u radionici sa decom sa autizmom. Zajedno su izrađivali plave cvetove.

Više o današnjoj radionici rekla je Danijela Andrašić, koordinator projekta - Želeli smo da na interesantan način obeležimo ovaj dan. Danas smo pravili plave cvetove. Zašto plave? Zato što je plava boja, boja autizma. Pravimo latice, sastavljamo cvetiće i pravimo male buketiće. Svaki naš sugrađanin koji želi da nam se pridruži, da nas podrži može da dođe u Gradsku kuću 2. aprila kada ćemo obeležiti svetski dan autizma.

Ima neke simbolike u plavoj boji danas, pošto je plava boja i boja SD Spartak, najmasovnijeg sportskog društva Srbije. - Subotica jeste grad sportova i nikada ne propustimo priliku da pozovome naše sportiste da učestvuju sa nama. Danas su tu fudbalerke ŽFK Spartak, odbojkašice OK Subotica, kao i Marta Aroksalaši direktorica Dečijeg pozorišta. Ja im se ovog puta zahvaljujem kao i Gradu Subotici koji nas u velikoj meri podržavaju i izlaze u susret.

Po rečima Danijele Andrašić autizam je razvojni poremećaj koji nastaje u ranom detinjstvu i traje do kraja života. Najizrazitiji je u dve oblasti to su komunikacija i socijalna interakcija. Učestaliji je kod muške dece i vrlo je heterogen, tako da se kod autistične dece javlja čitav spektar autističnih poremećaja.

Sledeća manifestacija u okviru obeležavanju Svetskog dana osoba sa autizmom održaće se u Osnovnoj školi „Ivan Milutinović“ 19. marta sa početkom u 16 časova.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop