Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Radna poseta Opštoj bolnici

22.04.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja, zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić i predstavnici odborničkih grupa subotičkog lokalnog parlamenta posetili su danas Opštu bolnicu Subotica. U okviru radne posete, direktor Opšte bolnice dr Goran Bićanin predstavio je uvaženim gostima šta je menadžment Opšte bolnice uradio u periodu od 2007. godine do danas, kada su okončani radovi na postavljanju 144 solarna kolektora u krugu Bolnice, kao i viziju menadžmenta Opšte bolnice za naredni period.

6728_1.jpg

Uz podsećanje da Opšta bolnica u Subotici pruža zdravstvenu zaštitu na sekundarnom nivou stanovnicima Severnobačkog okruga, dr Goran Bićanin je istakao da je cilj koji je aktuelno rukovodstvo Opšte bolnice Subotica, na čelu sa njim, postavilo 2007. godine bilo obezbeđivanje zdravstvene zaštite po evropskim standardima od strane kvalitetnih i priznatih stručnjaka. Zato je, rekao je Bićanin, ostvarena saradnja sa svim referentnim zdravstvenim ustanovama kao i stručnjacima iz oblasti zdravstva, čime je i ugled Opšte bolnice podignut na znatno viši nivo.

Tokom proteklih godina najviše se radilo na rekonstrukciji Bolnice, infrastrukturnom opremanju, nabavci savremene opreme, uspostavljanju kvalitetnog informatičkog centra i unutrašnjoj organizaciji radnih mesta, kazao je Goran Bićanin, i dodao da je posebno ponosan na adaptacije Odeljenja za ginekologiju i nabavku opreme. Prema njegovim rečima, od 2007. godine je, samo u medicinskoj opremi, blizu pet miliona evra ušlo u Opštu bolnicu Subotica.

On je kazao da je ponosan i na IPA programe prekogranične saradnje na određenim projektima koji su realizovani sa partnerima iz Mađarske i koji će biti nastavljeni i u narednom periodu.

- Zahvaljujući dobroj komunikaciji sa ljudima sa Univerziteta u Segedinu uspeli smo da uradimo dva važna IPA projekta. Prvi je projekat ’GynEndo’, koji je na 3. Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, održanoj u septembru prošle godine u Beogradu proglašen kao najbolji projekat u Republici Srbiji od strane šefa delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera. Vrednost tog projekta je 302.057 evra. Drugi projekat je ’Multscler’, koji se odnosi na multidisciplinaran pristup lečenju Multipla skleroze, naglasio je Bićanin.

Govoreći o planovima za budući period, dr Goran Bićanin je rekao da će se raditi na boljoj unutrašnjoj organizaciji Bolnice, odnosno preraspodeli odeljenja u bolnici i definisanju broja postelja korišćenjem postojećih resursa u cilju pružanja kvalitetnijih usluga zdravstvene nege, razvoju i implementaciji informatike i osnivanju Centra za reproduktivnu medicinu i vantelesnu oplodnju, a da su poseban izazov za naredni period izgradnja angio sale i akreditacija Opšte bolnice.

On je saopštio da je u Opštoj bolnici u ovom trenutku broj zaposlenih 1.161, što je za 186 ljudi manje u odnosu na 2004. godinu (1.347 zaposlenih).

- Prošle godine hospitalizovano je 23.513 bolesnika, a ako se dodaju i 6.073 pacijenta koji su lečeni u dnevnim bolnicama onda se može reći da je oko 30.000 građana iz Subotice, Severnobačkog okruga i okolnih regiona lečeno u subotičkoj Opštoj bolnici. Urađeno je 11.091 operacija, dok je pre šest godina prosek bio između 7.000 i 8.000 operacija. Prošle godine urađeno je 237.856 pregleda, rekao je Goran Bićanin.

Ukazujući na probleme u Opštoj bolnici, Bićanin je kazao da su to, sa aspekta ljudskih resursa, oftalmologija, fizikalna medicina i patologija, zatim dotrajalost objekata u kojima su smešteni pojedini, pre svega plućni bolesnici, kao i nedostatak parking-prostora oko i unutar Opšte bolnice.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop