Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saopštenje Kancelarije za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini

26.04.2013.

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koristi se prema godišnjem Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta koji donosi nadležni organ jedinice lokalne samouprave u skladu sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Postupak sprovodi Komisija za izradu Programa u skladu sa svojim ovlašćenjima i uz stručnu pomoć Službe za lokalni ekonomski razvoj, privredu i poljoprivredu, a od marta ove godine Kancelarije za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini.

6738_1.jpg

U svrhu donošenja Programa u junu 2012. godine raspisan je javni poziv za dostavu podataka u cilju ostvarivanja prava prečeg zakupa na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini za 2013. godinu. Komisija je postupak sprovela i okončala, na osnovu zakona i po instrukciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i utvrdila da 144 poljoprivredna gazdinstva ispunjavaju uslove za pravo prečeg zakupa po osnovu uzgoja životinja i četiri po osnovu infrastrukture.

Kancelarija za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini organizovala je okrugle stolove i konsultacije sa poljoprivrednicima i predstavnicima udruženja. U skladu sa agrarnom strukturom i raspoloživom površinom poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, a po instrukciji nadležnog Ministarstva donesen je predlog odluke o ograničenju površina poljoprivrednog zemljišta po pravu zakupa i pravu prečeg zakupa. Konačnu odluku o ispunjenosti uslova za pravo prečeg zakupa donosi nadležno Ministarstvo na osnovu predloga Komisije i uvida u dokumentaciju.

Nakon donošenja odluke od strane Ministarstva, pristupiće se raspodeli površina po pravu prečeg zakupa, koje podrazumeva upoznavanje i pregled karata po katastarskim opšinama u mesnim kancelarijama i opredeljivanje parcela. Nakon toga Skupština grada usvaja/donosi, od strane Kancelarije pripremljen predlog Programa na osnovu kojeg će se sprovesti postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Šef Kancelarije za poljoprivredno
zemljište u državnoj svojini
Grgur Stipić

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop