Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz sporta

Saradnja TK Spartak i TK Segedin

26.04.2013.

TK Palić uspešno je započeo novu saradnju preko IPA projekta (međugranična saradnja) sa tenis klubom Segedin. Juče je u Segedinu predstavljena saradnja dva kluba koji će se sastojati u prvom redu u radu sa najmlađima za njihovo besplatno pohađanje teniske škole, kao i za decu ometenu u razvoju. Cilj je omasovljavanje dece da se bave sportom u ovom slučaju teniskom igrom.

6754_1.jpg

Za razliku od prvog proejkta koji su već ostvarila ova dva kluba 2006. godine sada je nosilac tj. vodeći partner TK Segedin. Zamišljeno je da projekat koji je započeo 1. marta traje 18 meseci. Finansijska sredstava Evropske Unije se dobijaju po ostrvarenju pojedinih realizovanih tačaka, što znači da klubovi prvo moraju sami da izfinansiraju svoje troškove i po odobronje komisije sredstva se refundiraju. Ukupan projekat je 100.000 eura a za Palićku stranu predviđeno je 30 posto.

Na promociji u Segedinu projekat su predstavili dr Žolt Bohačpredstavnik parlamenta Mađarske zadužen za sport i turizam (bivši svetski prvak u kanuu), zatim hajdu Jožef ispred TK Segedin, vodećeg partnera i dr Laslo Žiga, jedan od najpoznatijih teniskih trenera u Mađarskoj. TK Palić predstavljali su Vladimir Agatonović - predsednik kluba, Draško Rodić - podpredsednik, Aleksandar Nenadović - sekretar kluba i nosilac projekta od strane TK Palić kao i nekoliko tenisera sa Palića. Prisutna su bila i deca polaznici škole tenisa u Segedinu.

Po rečima Aleksandra Nenadovića, projekat je izuzetno koristan za obe strane jer se radi o omasovljavanju i uključivanju dece u sport. Ove godine TK Palić ima niz aktivnosti, organizovaće turnire iz kalendara TS Vojvodine i TS Srbije. Tu se pre sveg amisli na Čovićev memorijal koji se održava po 44. put bez prekida. Centralna sportska manifestacija će biti ženski teniski fjučers sa nagradnim fondom od 10.000$ koji je održava krajem jula. Ove godine taj turnir slavi 10 godina postojanja. Pored toga biće organizovan niz prijateljskih turnira sa sportskim prijateljima kluba.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop