Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Međunarodni i regionalni sajam privrede od 5. do 8. juna

13.05.2013.

Međunarodni i regionalni sajam privrede održaće se od 5. do 8. juna 2013. godine, u subotičkoj Hali sportova. Sajam privrede organizuje se sedmi put pod nazivom „Od njive do trpeze” i očekuje se da će se na oko 1.800 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 240 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora predstaviti oko 100 izlagača iz pet zemalja. Organizator manifestacije je Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace”, pokrovitelji su Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i grad Subotica, a suorganizatori Regionalna privredna komora Subotice i D.o.o. V-Land sajmovi.

6787_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju, Marta Dobo, izjavila je da su pored preduzeća i preduzetnika iz naše zemlje, pre svega iz Vojvodine, učešće na Sajmu najavili i preduzeća i poslovni ljudi iz Mađarske i Hrvatske.

- Pozvani su, naravno, i naši bratski i susedni partnerski gradovi. Sajam pruža dobru priliku da se preduzetnici upoznaju, prezentuju svoju ponudu, prošire saradnju i sklope nove ugovore. Značajan fokus ovogodišnjeg Sajma vezan je i za poljoprivredu, tako da će biti održano više predavanja i konferencija na temu poljoprivrede u Gradskoj kući i sajamskoj hali, istakla je Marta Dobo.

Direktor JKP „Subotičke pijace” Bela Bodrogi je kazao da je to preduzeće šesti put tehnički organizator Međunarodnog i regionalnog sajma privrede i da je Organizacioni odbor Sajma i ove godine preduzeo sve mere kako bi ova međunarodna manifestacija bila što uspešnija.

- Cilj nam je da i izlagači i stručna predavanja, kojima će biti predstavljena sajamska tema ’Od njive do trpeze’, budu što kvalitetniji. Izlagači su se prošle godine izjasnili da im odgovara junski termin za održavanje Sajma, tako da će posetioci Sajma i ove godine, od 5. do 8. juna, imati priliku da se upoznaju sa proizvodima blizu stotinu izlagača raznih proizvoda. Radno vreme Sajma biće od 10 do 19 časova a ulaz će biti slobodan. Na Sajmu će biti izložene i narodne rukotvorine. Prošla godina je je bila uspešna za izlagače u smislu sklapanja poslovnih aranžmana, pa očekujemo da će se i ove godine nastaviti sa takvim aktivnostima, naglasio je Bela Bodrogi.

Predsednik Regionalne privredne komore Slobodan Vojinović je rekao da se do naredne godine mora rešiti da li će nova sajamska hala biti smeštena u prostoru kasarne ili u krugu industrijsko tehnološkog parka i Slobodne zone. On je kazao da su učešće na Sajmu potvrdili izlagači iz Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, da ima nagoveštaja da će doći i gosti iz Crne Gore i Belorusije i da su ove godine pozvani i predstavnici Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Tematika 7. međunarodnog i regionalnog sajma privrede - Subotica 2013 je proizvodnja, prerada i distribucija hrane, rekao je Slobodan Vojinović i dodao da će se pored prezentacija i stručnih predavanja na četiri teme napraviti i retrospektiva IPA projekata koji su rađeni zajedno sa komorom iz Čongrada i Srpsko-mađarskom komorom.

Direktor firme „Maklejn“ iz Segedina, Siniša Kuktin, rekao je da je i ove godine radio na privlačenju mađarskih firmi na subotički sajam. On je kazao da će se na Sajmu u Subotici uglavnom predstaviti građevinske, poljoprivredne i prehrambene firme iz Mađarske i da njihov nastup subvencioniše Vlada Mađarske.

- Mi ćemo ove godine povećati prostor i naši izlagači, mađarski privrednici, će izlagati na ukupnom prostoru od oko 200 kvadratnih metara. Za sada nam se prijavilo 14 firmi, ali mi očekujemo da će se na Sajmu predstaviti 23 firme iz Mađarske, rekao je Siniša Kuktin.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop