Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Noć muzeja” i u Gradskoj kući

15.05.2013.

„Noć muzeja” će u subotu, 18. maja, po šesti put za redom otvoriti vrata kulturnih institucija u Subotici, a jubilarni, 10. put u Srbiji. U subotičku „Noć muzeja” uključile su se 23 ustanove i organizacije, dok će se program odvijati na 25 lokacija.

6789_1.jpg

Član Gradskog veća zadužen za kulturu, Miloš Nikolić, najavio je na konferenciji za novinare da će ove godine, za razliku od prethodnih, biti otvorena i vrata Gradske kuće (do 24 časa), gde će od 20 časova posetioci imati priliku da slušaju bend „La boheme” i uz pratnju stručnog vodiča obiđu Gradsku kuću.

Koordinator programa manifestacije „Noć muzeja”, Mirjana Rodić, kaže da je subotički Gradski muzej, koji već šest godina učestvuje u ovoj manifestaciji, pozvan u Beograd na nacionalnu „Noć muzeja”.

- Subotica, pored Beograda i Novog Sada, zauzima uglavnom treće ili četvrto mesto, uvek smo tu negde rame uz rame s Kragujevcem. U Beogradu i Novom Sadu „Noć muzeja” je komercijalizovana, a mi u Subotici smo odlučili da zadržimo taj koncept koji su idejni tvorci i organizatori ove manifestacije stavili u prvi plan, a to je da u toj noći ulaz u muzeje, galerije i izložbene prostore za sve posetioce bude slobodan. U „Noć muzeja” u Subotici uključile se se 23 ustanove i organizacije, a program će se održavati na 25 lokacija, istakla je Mirjana Rodić.

Ona je rekla da su u „Noć muzeja” uključene i pojedine nevladine organizacije, neka kulturno-umetnička društva, kulturni centri i kafići zato što Subotica ima samo jedan muzej, jednu galeriju, jedan bioskop i ne može da se meri sa velikim gradovima koji broje na stotine muzeja i gde „Noć muzeja” s pravom može da nosi taj naziv.

- Mi smo uključili sve one koji nude kvalitetan program ili čak i neki zabavni program, tako da su vrata otvorena za sve koji žele da se uključe u ovu manifestaciju, kazala je Mirjana Rodić.

Program za "Noć muzeja" možete da pogledate ovde.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop