Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Delegacija grada Subotice u poseti gradu Brestu

26.04.2013.

Prilikom posete ambasadora Belorusije Subotici u septembru 2012. godine dogovorena je poseta gradu Brestu sa ciljem da se sagledaju sličnosti i mogućnosti za produbljivanje saradnje dva grada.

6790_1.jpg

Na poziv gradonačelnika Bresta Aleksandra Sergejeviča Paljšenkova delegacija grada Subotice na čelu sa zamenikom gradonačelnika Blaškom Stantićem boravila je 24. i 25. aprila u tom gradu.

Prilikom ove prve zvanične posete Gradskom izvršnom komitetu grada Bresta, obostrano je izražena spremnost za uspostavljanje privredne, turističke i kulturne saradnje. U skladu sa tim, gradonačelnik Paljšenkov sa svojim saradanicima predložio je da se u narednom vremenskom periodu pripremi i zvanično potpisivanje sporazuma o prijateljstvu između dva grada. Povodom ovih inicijativa, zamenik gradonačelnika grada Subotice je gradonačelniku Bresta predao i poziv za učešće na VII Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Subotici, u junu ove godine, kao i poziv za uzvratnu zvaničnu posetu povodom obeležavanja Dana grada, 1. septembra, 2013. godine.

U stručnom delu posete, delegacija je vodila razgovore sa direktorom Slobodne ekonomske zone Bresta, sa predstavnicima Nacionalnog parka Belovezhskaja Puscha i sa predstavnicima gradske opštine Moskovskaja, na čijoj teritoriji se ovaj park nalazi.

Delegacija je, pored aktivnosti vezanih za identifikovanje mogućnost za uspostavljanje saradnje između dva grada, gostovala i na VI Investicionom forumu grada Bresta (BeITA), gde su se okupili predstavnici iz 13 zemalja Evrope i Azije. U okviru ove manifestacije otvoren je i 15. regionalni privredni sajam na kojem je delegacija imala pregovore sa potencijalnim partnerima koji su zainteresovani za širenje svojih aktivnosti na područje Srbije.

Poseta i vođeni razgovori su bili korisni za uspostavljanje privredne saradnje i za realizaciju bilateralnih turističkih aranžmana između Parka Palić i Nacionalnog parka u Brestu, kao i za razradu zajedničkog nastupa privrednika dva gradana trećim tržištima.

Imunizacija

VANREDNA SITUACIJANovogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestraMedija-centar i ProtokolLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop