Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana Noć muzeja

18.05.2013.

Gradska kuća je u Noći muzeja, koja se u Subotici obeležava šesti put za redom, a jubilarni, 10. put u Srbiji, ove godine prvi put otvorila svoja vrata za mnogobrojne posetioce. U Velikoj većnici Gradske kuće Subotičani su večeras uživali u koncertu benda „La Bohema”, od 20 do 22,30 časova. U subotičku Noć muzeja uključile su se 23 ustanove i organizacije, a program se održavao na 25 lokacija u gradu. Osim kulturnih radnika, doprinos ovoj manifestaciji dali su i učenici, kulturno-umetnička društva i nevladine organizacije.

6807_1.jpg

Posetiocima Gradske kuće u Noći muzeja domaćini su bili gradonačelnik Subotice Modest Dulić i Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za kulturu. Nikolić je istakao je da će ova kulturna manifestacija verovatno da preraste u Noći muzeja, jer toliko dobrih događaja na mnogo lokacija teško je ispratiti za samo jednu noć.

- Vrata Gradske kuće otvorena su do ponoći, otvoren je i kabinet gradonačelnika, a zainteresovani mogu da obiđu celu Gradsku kuću. Tu je i stručni vodič koji će im pomoći da saznaju nešto više o ovom reprezentativnom zdanju. Mislim da će ovo biti praksa i ubuduće samo što ćemo sledeće godine da se pozabavimo pitanjem vidikovca, koji je interesantan posetiocima, ali im je večeras u Noći muzeja, nažalost, nedostupan. Sledeće godine o tome ćemo ranije misliti, pa će, verovatno, i vidikovac biti dostupan i dobro obezbeđen. Imamo čak i jednu ideju da to narednih godina ne bude jedna već noći muzeja, jer zaista bogatu kulturnu ponudu nemoguće je obići za jednu noć, kazao je Miloš Nikolić.

Zadovoljan obavljenim zadatkom Nikolić je ovom prilikom pozdravio sve zaposlene u kulturi, jer, kako je rekao, bilo je to njihovo veče, a oni na visini zadatka.

- Ovo je najmasovnija manifestacija u kulturi i ono što mi je izuzetno drago da su se od ove godine uključile i škole. Programi postaju bolji i bogatiji što je izvrsno, dodao je Nikolić.

Bogat kulturni program Subotičani su imali i u Gradskom muzeju, Gradskoj biblioteci, Art bioskopu Aleksandar Lifka, Galeriji Likovni susret, Sinagogi, Otvorenom univerzitetu, na gradilištu Narodnog pozorišta, u Dečijem pozorištu i Pozorištu „Deže Kostolanji“, suvenirnici, Galeriji „Dr Vinko Perčić“, Školi za likovnu i vizuelnu umetnost „De Mediči“ i mnogim drugim lokacijama.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop