Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Konkurs za javne radove

21.05.2013.

Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), u sredu, 22. maja, na internet prezentaciji grada Subotice (www.subotica.rs) i oglasnoj tabli subotičke filijale NSZ, raspisaće Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Subotice u 2013. godini, najavili su danas na konferenciji za novinare predsednik Saveta za zapošljavanje grada Subotice Laslo Karai i Zlatko Panić, direktor subotičke filijale NSZ.

6810_1.jpg

Prilikom donošenja budžeta za 2013. godinu za podršku zapošljavanju na teritoriji grada Subotice opredeljeno 15 milona dinara, rekao je Laslo Karai.

- Od te sume, za javne radove je namenjeno pet miliona dinara. Putem konkursa, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Subotica je dobila 4.990.000 dinara, što znači da sada raspolaže sa deset miliona dinara koje može da izdvoji za finansiranje ili sufinansiranje javnih radova na teritoriji grada, istakao je Laslo Karai.

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, kazao je Panić, i dodao da se javni radovi organizuju u cilju zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je šest meseci, a sredstva namenjena za sprovođenje javnih radova koriste za isplatu neto zarade nezaposlenim licima uključenim u javne radove, naknadu troškova dolaska i odlaska sa rada nezaposlenih lica uključenih u javne radove i naknadu troškova sprovođenja javnih radova po licu jednokratno, rekao je Panić.

- Isplate neto zarade nezaposlenim licima uključenim u javne radove, uvećane za iznos pripadajućih poreza i doprinosa, kreću se od 23.000 dinara, za lica sa I i II stepenom stručne spreme, do 26.000 dinara, za lica sa VII stepenom stručne spreme. Naknada troškova dolaska i odlaska sa rada nezaposlenih lica uključenih u javne radove je 2.162 dinara po licu za svaki mesec angažovanja, a naknada troškova sprovođenja javnih radova po licu jednokratno 3.500 dinara, naglasio je Zlatko Panić.

Javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblastima socijalnih, kulturnih i drugih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode.

Pravo učestvovanja u postupku sprovođenja javnih radova imaju organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja građana.

Rok za podnošenje prijava ističe 15 dana od dana od dana objavljiva Javnog konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Subotice u 2013. godini.

Prošle godine, putem lokalnih javnih radova, obezbeđeno je 7,5 miliona dinara i odobreno 13 projekata javnih radova zahvaljujući kojima je 35 nezaposlenih Subotičana našlo privremeno zaposlenje. Imajući u vidu da je ove godine obezbeđeno 10 miliona dinara, očekuje zapošljavanje oko 40 lica.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop