Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljeni radovi na sanaciji fasade zgrade Muzičke škole

22.05.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktorka Direkcije za izgradnju grada Snežana Pejčić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić obišli su Muzičku školu. Gradonačelnik Dulić je, tom prilikom, istakao da su započeti neophodni administrativo–tehnički poslovi na realizaciji radova na sanaciji i restauraciji fasade zgrade Muzičke škole koja je, kako je rekao, i kao ustanova i kao objekat od izuzetnog značaja za naš grad, s obzirom na to da se radi o zgradi koja je stara više od sto godina i jednoj od najvećih ustanova u Srbiji, budući da ima 700 učenika. On je najavio da je početak radova na sanaciji i restauraciji fasade Muzičke škole planiran za drugu polovinu jula 2013. godine.

6816_1.jpg

- Prepoznajući istorijski i arhitektonski značaj ovog objekta, kao i to da je jedan od kulturnih identiteta Subotice, lokalna samouprava je i ove godine, kao i u budžetu za sledeću godinu, obezbedila sredstva za sanaciju i restauraciju fasade. Ukupna vrednost radova procenjena je na 28,5 miliona dinara, bez PDV-a, s tim da smo ove godine u budžetu obezbedili 13,5 miliona dinara. Fasade prema Štrosmajerovoj ulici i ulici Albe Malagurskog biće sanirane i restaurirane ove godine, dok će se fasade prema Gradskoj kući i Narodnom pozorištu raditi 2014. godine, rekao je Modest Dulić.

On je kazao da je javna nabavka za postupak dobijanja izvođača za izradu fasade u secesijskom stilu objavljena, da će se okončati za oko 45 dana i da nakon toga sledi potpis ugovora sa izabranim najpovoljnijim ponuđačem i uvođenje u posao.

- To znači da ćemo već ove godine vratiti deo sjaja ove zgrade, sa namerom da je sledeće godine i završimo. Pored sanacije zgrade Muzičke škole, radimo i na sanaciji zgrade Gradske biblioteke, intenzivno radimo na nastavku izgradnje Narodnog pozorišta, a uskoro će početi i sanacija Zelene fontane. Jasna je namera lokalne samouprave da ulaganjem u istorijsko-arhitektonski vredne objekte, vizuelnom identitetu grada, Subotičanima vratimo centar grada kakav zaslužuju i očekuju, naglasio je Modest Dulić.

Snežana Pejčić je rekla da je Muzička škola u saradnji sa Gradom predala konkursnu dokumentaciju za dobijanje sredstava od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova za zamenu stolarije, da će se rezultati tog konkursa otprilike poklopiti sa otvaranjem javne nabavke i da će zamena stolarije Muzičkoj školi doneti velike uštede.

Edita Barlai, v. d. direktora Muzičke škole je konstatovala da obnova fasade već dosta dugo čeka svog realizatora i da će Muzička škola, napokon, i spolja biti kulturna ustanova kao što je i iznutra.

Miloš Nikolić je kazao da je presrećan, jer je emotivno vezan za Muzičku školu u kojoj je profesor violine. Ova škola, podvukao je, zaslužuje da dobije novo koncertno odelo, a to je ta fasada, jer iz nje izlaze sjajni mladi umetnici na koje su Subotičani posebno ponosni.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop