Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Posećene prve ovogodišnje subotičke trojke

23.05.2013.

Subotica je za nepunih prvih pet meseci ove godine dobila 521 novog sugrađanina – 273 dečaka i 248 devojčica. Među njima svet su ugledale jedne trojke i osam parova blizanaca. Subotičani Đurđica (39) i Kalman (41) Crnković su, 25. januara 2013. godine, dobili tri dečaka – Martina, Luku i Antu. Gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja danas su, u Verušiću, posetili porodicu Crnković i prve ovogodišnje subotičke trojke, čestitali srećnim roditeljima i uručili im vaučere u vrednosti od po 50.000 dinara za kupovinu pelena i bebi opreme.

6819_1.jpg

Đurđica Crnković kaže da je dečake na svet donela posle trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, da su trojke rođene u porodilištu na Betaniji, u Novom Sadu, i da su oni trostruki izazov, ali i trostruka sreća.

- Bebe smo dobili posle trećeg pokušaja vantelesne oplodnje. Prva dva su bila o trošku države, u Novom Sadu, a treći, koji smo sami finansirali, radili smo u jednoj novosadskoj privatnoj bolnici. Na svet je prvo došao Martin, sa 2.200 grama, drugi se rodio Luka, sa 1.880 grama, a treći Ante, sa 1.800 grama. Svi su bili dugački 54 centimetra i rođeni su u razmaku od po jednog minuta. Dan kada sam se porodila bio je najsrećniji dan u mom i životu moga supruga, istakla je Đurđica Crnković.

Ona je dodala da su bebe zdrave, da dobro jedu i da su teške preko šest kilograma. Đurđica je poručila svim bračnim parovima koji ne mogu da imaju decu da ne odustaju od pokušaja ventelesne oplodnje, jer, kako je rekla, nema lepšeg osećaja od roditeljstva.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)