Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za učesnike 20. Međunarodnog festivala pozorišta za decu

25.05.2013.

Zamenik gradonačelnika Blaško Stantić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić, danas su, u Gradskoj kući, primili učesnike i organizatore Međunarodnog festivala pozorišta za decu koji se ove godine, od 19. do 25. maja, u Subotici održava jubilarni, 20. put. Stantić je, tim povodom, delegacijama učesnika Festivala iz 14 zemalja poželeo dobrodošlicu u grad koji je, kako je rekao, zahvaljujući i ovoj manifestaciji i njenoj istrajnosti u nameri da otvori pozorišta za sve ljubitelje stvaralaštva za decu postao prepoznatljiv i kao festivalski grad.

6823_1.jpg

Uz podsećanje da je Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici osnovan 1994. godine, odlukom SO Subotica sa ciljem da se, između ostalog, na njemu prikažu najvrednija i umetnički najrelevantnija scenska ostvarenja iz međunarodne i domaće produkcije za decu, on je istakao da je Subotica prepoznatljiva i kao grad u kome ljudi različitih kultura, nacija i religija žive u miru i neguju bogatstvo različitosti.

- Lokalna samouprava je prepoznala značaj kulturnih obeležja različitih nacionalnih zajednica u našem gradu i preduzela određene mere koje promovišu njihove kulturne aktivnosti. Dok lokalne zajednice u našoj zemlji izdvajaju oko šest posto svog budžeta, u Subotici su izdvajanja za kulturne aktivnosti značajnija i iznose oko 11 odsto. S druge strane, sa određenim sredstvima pomažemo i rad nacionalnih saveta manjina u budžetskoj 2013. godini, rekao je Blaško Stantić.

On se, ukratko, osvrnuo na istorijat Subotice i dešavanja u kulturi, kao i na periode privredne ekspanzije i loše privatizacije u procesu tranzicije. Subotica je u poslednjih nekoliko godina, naglasio je Stantić, zahvaljujući posvećenosti lokalne samouprave investitorima, brzoj i efikasnoj administraciji i širokom setu podsticajnih mera postala grad koji je preoznatljiv i po privlačenju stranih direktnih investicija.

U ime učesnika i organizatora Festivala - subotičkog Otvorenog univerziteta, prisutnima se obratio direktor i selektor Međunarodnog festivala pozorišta za decu Slobodan Marković.

- Hvala gradu Subotici što je tokom svih ovih godina, uz AP Vojvodinu i Republiku Srbiju podržavao Festival, a najveća potvrda našeg dobrog rada upravo je prisustvo velikog broja učesnika Festivala iz različitih delova sveta, kazao je Slobodan Marković, i dodao da je ponosan što živi u gradu u kome se održavaju Festival evropskog filma Palić i Međunarodni festival pozorišta za decu.

U znak zahvalnosti na prijemu, Slobodan Markovć je Blašku Stantiću predao monografiju posvećenu 20. godišnjici Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici.

Prijemu je prisustvovao i Blažo Perović, direktor Otvorenog univeziteta.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop