Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dva miliona dinara za programe i projekte u oblasti omladinskog sektora

28.05.2013.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac i savetnica gradonačelnika zadužena za međunarodnu saradnju i saradnju sa nevladinim sektorom Josipa Ivanković, danas su, u Plavoj sali Gradske kuće, predstavnicima 19 udruženja i organizacija uručili ugovore o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata u oblasti omladinskog sektora. Grad Subotica je za finansiranje i sufinansiranje 19 programa i projekata u oblasti omladinskog sektora na teritoriji grada za 2013. godinu obezbedio 2.000.000 dinara.

6834_1.jpg

Na Javni poziv, raspisan 11. aprila 2013. godine, pristigle su 23 potpune i blagovremeno podnete prijave, kazao je Vjekoslav Ostrogonac, i dodao da je nakon razmatranja prispelih prijava Komisija za dodelu sredstava u oblasti omladinskog sektora predložila da se sredstva dodele za finansiranje i sufinansiranje 19 projekata i programa za 19 podnosilaca prijava. Četiri preostale prijave, rekao je, nisu ispunjavale uslove konkursa.

- Ovo su konkursi koji će se, u devet oblasti, realizovati do oktobra, kada će biti raspisan još jedan konkurs nešto manjeg obima, gde ćemo prednost dati onim oblastima koje nisu dovoljno zastupljene u odobrenim projektima. Mi smo za veoma kratko vreme uspeli da omladinskom sektoru damo značaj koji zaslužuje. Bitno je istaći i da su sve one stvari koje je bilo neophodno rešiti u ovom trenutku rešene. Napravljen je Lokalni akcioni plan za mlade, otvorena je i Kancelarija za mlade, a na sledećoj sednici Skupštine grada usvojiće se i promena Statuta grada kojom se Grad i zvanično obavezuje da će voditi brigu o mladima, kazao je Vjekoslav Ostrogonac.

Modest Dulić je rekao da su sredstva u iznosu od dva miliona dinara koje je grad izdvojio za 19 projekata rezultat uspešno donetog Lokalnog akcionog plana za mlade na teritoriji grada Subotice, strateškog dokumenta koji ima ambiciju da definiše probleme, ali i da ponudi niz mera za njihovo prevazilaženje.

On je kazao da je jedna od mera za prevazilaženje barem dela tih problema finansiranje ovih projekata. Problemi su, naglasio je, mnogo veći i kompleksniji i ne mogu se rešavati samo na nivou lokala, jer probleme u oblasti zdravstva, obrazovanja i zapošljavanja mora, pre svega, da rešava država.

- Mi smo na ovaj način želeli da omladinske organizacije i mlade uključimo u društvene procese, da im obezbedimo sredstva da bi na pravi način sebe predstavili kao aktivne učesnike u društvu. Verujem da će mladi u budućnosti dobrim i kvalitetnim projektima sebe preporučiti i kao aktivne nosioce društvenih procesa. Uspešnom aplikacijom omladinske organizacije su već položile taj prvi ispit, napravile kvalitetan projekat i uspešno konkurisale. Verujem da će ove godine, u rebalansu budžeta, ali i narednih godina sredstva za realizaciju programa biti značajnija, najavio je gradonačelnik Dulić.

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata dodeljena su sledećim podnosiocima prijava: UG koperativa-AŠC, „VIFO”, NVO Nove perspektive, Junior muzički studio, Festival „Omladina”, Polis Fest, Omladinski građanski parlament, Udruženje digitalna regija, UG Aktivni region, Udruženje za pomoć osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno”, UG „Balans studio“, Lokalni aktivisti Vojvodine, Udruženje „Plava planeta”, Udruženje „Photo Walkers“, Savez mađarskih učenika Vojvodine, UG „Authenic Vojvodina“, UG „SPOT”, Edukativni centar Roma i Olovka piše srcem.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop